Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Texas Longhorn ställer högre krav för kycklingarna

Shutterstock

Restaurangkedjan Texas Longhorn meddelade i veckan att de väljer att ställa högre krav för kycklingarna genom att börja jobba med European Chicken Commitment (ECC). Därmed säger kedjan, med sina 35 restauranger nej till användningen av turbokycklingar och ja till att fler kycklingar får vistas utomhus. Omställningen kommer vara klar till år 2026.

- Att jobba med 100 % svenskt kött är inte tillräckligt för oss. Djurvälfärd är också en viktig fråga och det är därför vi väljer att ställa högre krav för kycklingarna genom att jobba med European Chicken Commitment, säger Tommy Wright, inköpschef på Texas Longhorn i ett pressmeddelande.

Andra företag som tagit samma beslut under 2022 är bland annat restaurangkedjorna Grekiska Grill & Bar, Linnea och Basilika och A&M Sushi Bar. Tillsammans driver dessa kedjor över 50 restauranger runt om i landet. Även salladsjätten Picadeli har valt att göra detsamma. Det är nu över 40 företag som efter samtal med Djurens Rätt valt att inleda arbetet mot ECC. På Kycklingläget finns mer information om vilka andra företag som gjort detsamma.

Ett företag som ännu inte valt att jobba med ECC är Carolines Kök, uppmana dem att ta mer ansvar för kycklingarna!

vNathalie Söderström

Nathalie Söderström | Ansvarig för företagsrelationer

3 mars 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem