Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Therése Lindgren vinner guld i djurrätt

Therése Lindgren vinner guld i djurrätt
Youtubern Thérese Lindgren skickade en videohälsning till deltagarna på Djurens Rätts riksstämma efter att ha tilldelats utmärkelsen Guldråttan för 2017.

Thérese Lindgren är youtubern som lyfter ämnen som djurrätt och veganism till hundratusentals följare. Nu tilldelas hon utmärkelsen Guldråttan, som varje år delas ut av organisationen Djurens Rätt till någon gjort en exceptionell insats för djuren.

Guldråttan är Sveriges finaste djurrättspris och delas ut av Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation, sedan 1987. Efter årets omröstning, där Djurens Rätts mer än 40 000 medlemmar hade möjlighet att delta, stod det klart att Thérese Lindgren hade fått flest röster.

Guldråttan delades ut på söndagseftermiddagen i samband med Djurens Rätts riksstämma i Malmö.

– Det här priset betyder jättemycket för mig. Det blir också extra mycket värt när det är Djurens Rätts medlemmar som själva fått rösta. Jag blir så inspirerad själv av alla som brinner för rättvisefrågor och jag vill visa att alla kan göra skillnad, säger Thérese Lindgren.

De övriga nominerade till årets Guldråtta var fotografen Julia Lindemalm och vegoprofilen Mattias Kristiansson.

Motiveringen till Guldråttan 2017

”Med ett personligt och tillgängligt språk ger Therése Lindgren sin röst till djuren och inspirerar många andra att göra detsamma. Under året har Therése tillsammans med sina följare verkligen visat det är tillsammans som vi alla gör skillnad för djuren.”

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

28 maj 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem