Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Tigrar och lejon på Borås djurpark infekterade med covid-19

Foto: Shutterstock

Flera djur på Borås djurpark har smittats av covid-19. Tigerhonan Natasja avlivades efter att ha uppvisat allvarliga symtom.

I ett mail den 15 januari bekräftar Sveriges veterinärmedicinska anstalt (SVA) att att tester visar att en tiger och två lejon på en djurpark i Sverige drabbats av coronaviruset SARS-CoV-2. Flera andra djur har uppvisat symtom. Enligt SVT Nyheter rör det sig om Borås djurpark. 

En av tigrarna, den 17-årig tigerhonan Nastasja, avlivades den 11 januari på grund av sjukdomen och sin höga ålder. En annan tiger som hölls i samma inhägnad som Nastasja visade också symptom.

Fyra lejon, två vuxna och två yngre, som hölls tillsammans på Borås djurpark uppvisade även de symtom. Två har konstaterats vara smittade av coronaviruset SARS-CoV-2.

Sedan tidigare har covid-19 konstaterats hos bland annat djur på djurparker i USA, liksom hos lejon på en djurpark i Barcelona.

Djurparkslivet berövar djuren deras frihet, och medför flera hot mot deras hälsa och välbefinnande. Djurens Rätt arbetar aktivt för att alla djur ska ha rätt till sina naturliga behov. Bli medlem och stöd arbetet för djuren. 

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

26 januari 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem