Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Till slut förbjuder Storbritannien vilda djur på cirkus

Till slut förbjuder Storbritannien vilda djur på cirkus
Foto: a katz/Shutterstock

Ett förbud mot vilda djur på cirkus har diskuterats i Storbritannien sedan 2011. Men i och med att den brittiska regeringen nu uppdaterat föreskrifterna om djur på cirkus ser förbudet ut att bli verklighet! 2019 blir sista året då vilda djur får användas på cirkus i Storbritannien.

Vi har skrivit om förbudet mot vilda djur på cirkus i Storbritannien flera gången sedan det för första gången röstades igenom i det brittiska parlamentet i en icke-bindande omröstning i juni 2011. Sedan dess har regeringen dragit ut på beslutet och inte verkat intresserade av att omsätta det i lag. 2015 skrev flera brittiska medier att förbudet skulle träda i kraft, men även då sköts det på framtiden.

Men nu är det, till slut, på väg att bli verklighet! I det tysta har den brittiska regeringen uppdaterat de skrivningar som gäller vilda djur på cirkus i Storbritannien med formuleringen: "The Government intends to ensure a legislative ban on the use of wild animals in travelling circuses is in place by the time the Regulations expire in January 2020.”

Tillägget innebär att 2019 blir det sista år då vilda djur får användas på cirkus i Storbritannien, även om en talesperson för DEFRA, det brittiska departement som handlägger miljö-, livsmedels-, jordbruks- och fiskefrågor, uppger att det kan komma ett lagförslag även tidigare än så.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

27 februari 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem