Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Tjurfäktningsbidragen kan inte tas bort nästa år

För några veckor sedan firade vi framgången att EU-parlamentet röstat igenom att sluta subventionera tjurfäktning. Nu har vi tyvärr nåtts av nyheten att bidragen inte kan tas bort nästa år.

Det är EU-kommissionen, med stöd från ministerrådet, som nu har gjort bedömningen att det först krävs en ändring i den lag som reglerar EU:s gemensamma jordbrukspolitik CAP. Nästa chans att påverka subventionerna kommer 2017, då det kommer göras en mindre revision av CAP.

Fram tills dess är det viktigt att hålla frågan levande så att de folkvalda påminns om att EU:s invånare inte vill att deras skattepengar går till att finansiera tjurfäktning.

- Det är självklart en stor besvikelse att subventionerna inte kunde stoppas omedelbart. Men det är fortfarande positivt att förslaget fick så starkt stöd i parlamentet, och att det inte fanns några principiella hinder för att det blev verklighet. Att förslaget föll på lagtekniska hinder gör att chanserna för att få igenom detta nästa gång är goda, säger Cecilia Mille, ansvarig för internationella frågor på Djurens Rätt.

Djurens Rätt kommer att fortsätta att driva den här frågan ända tills vi har ett beslut på plats. Djur är inte underhållning!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationsansvarig

2 december 2015

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem