Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Turkiet backar om försämrad djurskyddslag

Efter massiva protester ser Turkiet ut backa från förslaget till ny djurskyddslag, ett förslag som aktivister i Turkiet har kallat "the law of death".

Under helgen protesterade fler än 10 000 personer i Istanbul mot de föreslagna förändringarna i landets djurskyddslag, och aktivister kedjade under tisdagen fast sig vid Bosphorus-bron för att ytterligare öka trycket mot förslaget.

Och protesterna ser ut att ha gett resultat. Under tisdagskvällen rapporterar media att landets parlament har dragit tillbaka förslaget som en direkt följd av protesterna, och att man kommer att göra revideringar i förslaget innan det presenteras igen.

De delar i förslaget som har fått mest uppmärksamhet är att man istället för att omhänderta och sterilisera hemlösa djur skulle börja isolera och avliva dem, samt att man ville lätta på lagstiftningen som reglerar djurförsök. Djurrättsaktivister i Turkiet har kallat förslaget "dödens lag".

Ytterligare läsning: Report: Gov't withdraws controversial amendment to animal protection law, Today's Zaman, 2 oktober 2012

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

2 oktober 2013

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem