Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Upprörda reaktioner efter grova bilder från så kallat "etiskt gårdsslakteri"

Många har i dagarna hört av sig till Djurens Rätt med starka reaktioner bilder från ett litet gårdsslakteri i Jämtland. På bilderna kan en bland annat se anställda som poserar med döda djurkroppar.

Wetters gård i Skärvången marknadsför sig som ett gårdslakteri med "djuren och naturen i centrum".  De skriver på sin hemsida att "ansvarsfull och etisk matproduktion är vårt signum, vi håller själva i hela livsmedelskedjan med allt från djurens födsel till den färdiga, förädlade matprodukten."

Bilderna som inkommit till Djurens Rätt tyder på det motsatta. Grova slaktbilder och anställda som poserar med döda djurs kroppar.  Gården har fått många reaktioner från djurvänner.

– Det är bra att folk reagerar starkt, det här behandlingen vittnar om en otroligt låg respekt för djuren, säger Moa Richter Hagert kommunikationsansvarig på Djurens Rätt.

Gården verkar ha tagit bort samtliga bilder från sociala medier och stängt ner sin Facebooksida. Många upprörda djurvänner har dock hört av sig till Djurens Rätt med skärmdumpade bilder.

Varning för starka bilder

Bild från Wetters gård i Skärvången
Bild från Wetters gård i Skärvången
Bild från Wetters gård i Skärvången
Bild från Wetters gård i Skärvången
Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationsansvarig

13 juli 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem