Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
kr/mån

Växtbaserad export och innovation – nästa stora svenska succé?

E-huset, Uppsala universitet, Huvudentré Cramérgatan 3, sal E35, Visby,

Vego har blivit en framgångsbransch och försäljningen av vegetarisk mat och vegansk ökar kraftigt. Hur kan de svenska företag som producerar växtbaserade livsmedel bidra till livsmedelsstrategin? Hur främjar vi svensk export och innovation för växtbaserade livsmedel?

Seminarium under Almedalsveckan

Inom dagligvaruhandeln är vegetariskt den produktgrupp som växer snabbast. Samtidigt som intresset för vego växer hos konsumenter finns många subventioner till animalieproduktion som ger konkurrensnackdelar för växtbaserade alternativ till kött och mjölk. Nya svenska företag producerar växtbaserade livsmedel med svensk teknik och svenska råvaror för såväl den svenska marknaden som exportmarknaden. I livsmedelsstrategin är satsningar på innovation och export centrala delar. Kan vego bli nästa svenska exportsuccé och vad krävs?

Medverkande

Håkan Svenneling, riksdagsledamot, Vänsterpartiet
Kristina Yngwe, riksdagsledamot, Centerpartiet
Lennart Bjurström, Växtbaserat Sverige
Maria Dirke, hållbarhetsexpert och agronom, LRF

Arrangeras tillsammans med Svensk Mat- och Miljöinformation

Länk till Almedalsveckans program

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem