Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Veganuari 2021 - anmälan är öppen

Anmälan är öppen för dig som vill testa att äta veganskt under januari 2020. Häng med! Det är Djurens Rätt och Välj Vego som nu drar igång kampanjen Veganuari för fjärde året i Sverige. Artisten och veganen Dotter är en av kampanjens ambassadörer som hoppas kunna inspirera dig som vill prova på en vegansk livsstil.

Det var 2014 som organisationen Veganuary startade i Storbritannien med syftet att utmana folk att prova att äta veganskt under 31 dagar i januari. Nu sju år senare har över 1 miljon människor världen över anmält sig till utmaningen.

– Veganuary är världens största vegankampanj som inspirerar folk att äta veganskt under januari och resten av året! Djurens Rätt arrangerar den svenska varianten och vi ser ett större intresse för varje år som går, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Välj Vego på Djurens Rätt.

Kärnan i kampanjen är den 31 dagar långa veganutmaningen. Den som anmäler sig på veganuari.se får dagligen mail med praktisk information och råd som de behöver för övergången till vegankost. 

– Du får recept, kostplaner, näringslära och mycket mer. Allt är förstås helt gratis! säger Sarah Mansouri.

Ambassadörer

  • Johanna "Dotter" Jansson, artist
  • Gustav "Jävligt Gott" Johansson, Sveriges största vegobloggare
  • Linda Byström, träningsprofil

Ambassadörerna är redan erfarna veganer och kommer hjälpa till att coacha och inspirera de som deltar i Veganuari 2021. På den internationella arenan så är även Paul McCartney, Joaquin Phoenix med flera ambassadörer för kampanjen.

– Jag är vegan av djurrättsliga skäl och i januari hoppas jag på att få inspirera dig som vill testa på att välja veganskt i en månad genom att visa hur enkelt det är att vara vegan, säger Dotter, artist och Veganuari-ambassadör.

Vill du också prova på att vegan vegan i 31 dagar eller vill du utmana en kompis att göra detsamma?

Sarah Mansouri

Sarah Mansouri | Ansvarig Välj Vego

23 november 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem