Djurens Rätt
08 June 2018

Vegoskiftet - hur skapar vi en bättre framtid för djuren och planeten?

Seminarium under Almedalsveckan

Andelen som äter vegetariskt ökar, liksom försäljningen av vegetariska livsmedel. Några av de mest spännande företagen utvecklar veganska livsmedel som skonar klimatet och djuren, och hjälper Sverige att nå klimatmålen. En tredjedel av unga undviker i någon mån att äta kött enligt Ungdomsbarometern, och varannan ung tycker att politiska styrmedel behövs för att minska köttkonsumtionen (Novus). Genom att välja vego kan vi rädda klimatet som många djurs liv varje år. Vi träffar vegobloggare, vegoföretag, kockar och vegoprofilerade politiker. Oavsett om du är newbie, vegonörd och bara nyfiken är du varmt välkommen att stanna kvar på Djurens Rätt vegomingel efter scensamtalen.

Medverkande

Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör, Oatly
Gustav Johansson, vegobloggare, Jävligt Gott
Jens Holm, riksdagsledamot, Vänsterpartiet
Lennart Bjurström, Heart of People & Process, Food for Progress
Maximillian Lundin, kock, föreläsare och författare
Sofia Arkelsten, riksdagsledamot, Moderaterna
The Body Shop
Camilla Björkbom, förbundsordförande, Djurens Rätt (moderator)

Länk till Almedalsveckans program

Syregården

Syregården ordnas för tredje året i rad av nyhetsmagasinet Syre och är en plats för alla och som vill diskutera frågor som drogpolitik, djurrätt, veganism, medborgarlön, miljöfrågan, mänskliga rättigheter, antirasism, mingla, äta något veganskt, ta ett glas öl eller annan dricka eller bara hänga. Tillsammans med ett 20-tal organisationer så som Djurens Rätt ordnas 90 event på gården söndag-torsdag under Almedalsveckan. Hela programmet hittar du här och det mesta sänds på Syre Facebooksida och ligger senare på tidningensyre.se.

Dela: