Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Viktiga steg för en pälsfri framtid i Kina

Foto: Camilla Larsson

Tre kinesiska designers har beslutat sig för att bli pälsfria, något som ett växande antal företag och märken i Kina redan har gjort. Besluten är en framgång också för minkar i Sverige då en stor del av den päls som säljs i Kina kommer från just Sverige.

Beskedet från Grace Chen, Mary Ma och Michael Wong om att de blir pälsfria är taget tillsammans med organisationen ACTAsia, som liksom Djurens Rätt ingår i koalitionen Fur Free Alliance.  

Dessutom meddelar modemagasinet InStyle China att de blir den första kinesiska tidskriften att anta en pälsfri policy, och samtidigt lanseras en sajt där konsumenter i Kina kan se vilka företag och märken som antagit en pälsfri policy.

– Som modedesigner kan vi bidra med idéer för att ersätta de kvaliteter som folk brukade älska med päls och erbjuda djurfria alternativ. Lev utifrån ditt hjärta och utan päls, säger Grace Chen, som bland annat ha tagit fram Oprah Winfreys kläder.

Att Kina, som är den största marknaden i världen för pälsprodukter, bekräftar än en gång att framtiden är pälsfri.

– Hållbart, ansvarsfullt, pälsfritt - det är villkor som är en förutsättning för modeföretag i framtiden, säger Pei Su från ACTAsia.

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Konsumentansvarig

8 juli 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem