Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Vila i frid Arthur

Foto: Krister Göransson / Team Peak Performance

Du minns säkert historien om gatuhunden Arthur, hunden som slog följe med det svenska laget i multisport-VM i Ecuador 2014. Arthur och laget sprang och simmade tillsammans i 20 timmar genom djup lera, vattendrag och djungel.

Deras resan tillsammans stannade inte vid mållinjen. Arthur fick följa med en av lagmedlemmarna, Mikael Lindnord, hela vägen till Sverige och fick en chans till ett nytt liv i ett nytt hem. Deras resa och liv tillsammans beskrivs i boken ”Arthur: gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem”.

Men på sin Instagram skriver idag Mikael Lindnord att Arthur har gått bort, han fick somna in efter att ha drabbats av en elakartad tumör.

Våra tankar går till den familj som gav Arthur ett nytt liv i Sverige och till alla de som ger ett hemlöst djur ett hem. Att ta hand om ett djur förändrar inte hela världen men förändrar någons hela värld brukar vi säga. Men det är inte helt sant - Arthurs öde visasade att en hund och att människor med hjärtat på rätt ställe faktiskt kan beröra och förändra en hel värld.

Djurens Rätt vill uppmana dig som har möjlighet att utöka din familj med ett djur  att vända dig till ett djurhem och ge ett hemlöst djur ett tryggt liv. Att adoptera ett djur förändrar inte hela världen. Men det kan förändra någons hela värld.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

9 december 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem