Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Villkorlig dom för person som slog ihjäl katt

Foto: Shutterstock

En person som i november förra året slog ihjäl en katt med en sten har dömts till villkorlig dom för djurplågeri. Ett för lindrigt straff anser Djurens Rätt.

Flera personer blev vittne till hur den nu dömde personen i Västra hamnen i Malmö med hjälp av en sten slog en katt till döds. Vitten kunde berätta hur blodet sprutade från katten skriver Skånska Dagbladet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Straffen för djurplågeri måste skärpas! #djuensrätt

Ett inlägg delat av Djurens Rätt (@djurensratt)

Personen, som är brittisk medborgare, greps och igår kom domen. Enligt tingsrätten bedömdes personen lida av en allvarlig psykisk störning i samband med händelsen, men de skriver ändå i sin dom att mannen måste ha varit medveten om vad han gjorde.

Trots det blev straffet endast villkorlig dom för djurplågeri samt skadegörelse och olaga hot. Ägaren till katten hade begärt 10 000 kronor skadestånd, men det ogillades av tingsrätten.

Djurens Rätt anser att straffen för djurplågeri måste skärpas, det är angeläget att samhället i handling visar att brott mot djur tas på allvar. Arbetet med att höja djurs status måste också fortsätta på alla sätt och på alla nivåer - när människor behandlar djur illa är det ett tecken på en bristande förståelse för djur, djurs utsatthet och lidande.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

8 februari 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem