Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Way Out West tilldelas Djurens Rätts utmärkelse Guldråttan

Musikfestivalen Way Out West tilldelades idag Djurens Rätts utmärkelse Guldråttan för sitt val att endast servera vegetarisk mat under festivalen.

Guldråttan är Sveriges finaste djurrättspris och delas sedan 1987 ut av Djurens Rätt till den eller de som under året gjort en exceptionell insats för djuren. Vinnaren röstas fram av Djurens Rätts medlemmar, och under pågående riksstämma i Umeå tilldelades musikfestivalen Way Out West Guldråttan för år 2013.

Nomineringen för Guldråttan 2013 lyder: "Way Out West tilldelas Guldråttan för att festivalarrangörerna valde att endast servera vegetarisk mat till besökare, artister och personal under festivalen. De har i handling visat hur köttkonsumtionen kan minska, och har på ett praktiskt sätt ifrågasatt normen om kött som det normala."

Övriga nominerade till årets Guldråtta var Elin Svanström, Sandra Jönsson och Caroline Ryding, för att de slog larm om missförhållanden på Parken Zoo och Ölands djurpark, samt föreningen VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, för att de arbetar med att familjedjur kan behöva tas om hand när våldsutsatta kvinnor och barn tar sin tillflykt till en kvinnojour.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

11 maj 2013

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem