Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Vad gör Djurens Rätt för djuren i pälsindustrin?

Bild föreställande tre minkar i en bur

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Gemensamt för djuren är att de är kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt vill påverka situationen för djuren i pälsindustrin genom information till allmänheten, opinionsbildning, politisk påverkan och samarbeten med företag.

Så här jobbar Djurens Rätt för djuren i pälsindustrin:

  • Vi har under lång tid arbetat för ett förbud mot pälsdjursuppfödning i Sverige. På senare tid har Djurens Rätt varit med och påverkat den nya djurskyddslagen och att den utmynnade i en utredning om minkfarmers laglighet. I mars 2019 lämnade Djurens Rätt över mer än 100 000 namnunderskrifter för ett förbud till landsbygdsminister Jennie Nilsson. Under 2021 är avel av minkar förbjudet i Sverige på grund av covid-19. Nu pågår arbetet för att förbudet ska förlängas och att alla minkfarmer ska läggas ned.
  • Vi driver kampanjer för att informera allmänheten om situationen för djuren i pälsindustrin.
  • Vi ingår i det internationella samarbetet Fur Free Alliance (FFA) tillsammans med över 50 djurrätts- och djurskyddsorganisationer. Tillsammans arbetar vi för en pälsfri värld. En del av detta samarbete är pälsfria listan där du som konsument kan se vilka företag som har antagit en pälsfri policy.

Du kan läsa mer om situationen för djuren i pälsindustrin under rubrikerna i anslutning till denna text.

Om du vill läsa mer om Djurens Rätt arbete för djuren - klicka här.

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Hjälp oss förändra!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem