Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån
En kundvagn som symboliserar konsumtion och specifikt djurvänlig konsumtion

Djurvänlig konsumtion

För ett samhälle där djur inte ses som varor.

Djur utnyttjas för att det finns en efterfrågan på djurprodukter, något som djurindustrin ser till att stimulera och underhålla genom ständig marknadsföring. Genom att konsumera djurvänligt så kan du påverka situationen. Varje djurvänligt val innebär att djur räddas från lidande och förtryck.

Som konsument kan du göra en viktig insats genom att fråga efter djurfria varor. Ju fler som efterfrågar djuretiska produkter, desto större kommer utbudet av djurfria produkter att bli. Våga ställa krav på företagen att de tar sitt etiska ansvar för djurens skull.

Välj vego

Ett av de viktigaste valen du kan göra i din vardag gäller maten, eftersom det är inom livsmedelsindustrin som det största antalet djur utnyttjas. Idag äter en av tio svenskar vegomat och intresset för den veganska kosten har ökat kraftigt under de senaste åren. Genom att välja veganskt kost kan du rädda flera tusen individer under en livstid. Den veganska maten är dessutom hälsosam, näringsriktig, variationsrik och smakar gott.

Djurmaterial i vår vardag

Djur används även till många andra produkter såsom kläder, kosmetika, hygienartiklar, möbler och ljus. Det finns även en lång rad kosmetika- och hushållsprodukter som testats på djur. Som tur är finns det massor av material som inte behöver medföra att djur utnyttjas. Djurens Rätt vill underlätta för konsumenter att välja produkter som inte innehåller djurdelar, eller där produktionen inneburit lidande för djur.

Djur är inte varor!

Vanliga frågor

Jag vill bli vegetarian/vegan men hur kommer jag igång?

Det finns massor av goda saker att äta istället för kött och animaliska produkter. Här kommer några av våra bästa komma igång-tips!

1. Spana in vår vegoblogg valjvego.se. Här finns en massa recept, produkttips och inspiration. www.valjvego.se

2. Beställ hem ett kostnadsfritt inspirationsmagasin genom att messa VEGO till 72 120 (det kostar som ett vanligt sms) eller beställ ett här!

3. Ladda hem appen Vegokoll. Där kan du scanna eller söka efter produkter och hitta de som inte innehåller djur.

4. Börja prenumerera på Vegobrevet, i brevet får du recept, inspiration och nyheter om vad som händer i vego-Sverige, varje månad. 

Länk till svaret

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem