Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Vad tycker Djurens Rätt om djurvänlig konsumtion

Djurens Rätt förespråkar en vegansk livsstil, och vill göra det enklare att konsumera veganska produkter.

Som konsument har du idag stor möjlighet att välja varor som inte kommer från djurriket. Inom området ’Djurvänlig konsument’ vill Djurens Rätt visa på hur djur utnyttjas för att framställa olika typer av varor, men också ge tips på hur du enkelt konsumerar djurvänligt.

Djurens Rätt förespråkar en vegansk livsstil, och vill göra det enklare att konsumera veganska produkter.

väljvego.se kan du ta del av goda och spännande veganska recept, både till fest och vardag. Vi ger tips om veganska produkter som du kan hitta i din livsmedelsbutik, tipsar om vegovänliga restauranger och mycket mer som kan underlätta din vardag som konsument.

Passa också på att ladda hem appen Vegokoll. Med appen Vegokoll hittar du veganska produkter och kan snabbt ta reda på om en produkt är vegansk eller inte genom att "scanna" streckkoden.

 

Vanliga frågor

Jag vill bli vegetarian/vegan men hur kommer jag igång?

Det finns massor av goda saker att äta istället för kött och animaliska produkter. Här kommer några av våra bästa komma igång-tips!

1. Spana in vår vegoblogg valjvego.se. Här finns en massa recept, produkttips och inspiration. www.valjvego.se

2. Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat. 

3. Ladda hem appen Vegokoll. Där kan du scanna eller söka efter produkter och hitta de som inte innehåller djur.

4. Börja prenumerera på Vegobrevet, i brevet får du recept, inspiration och nyheter om vad som händer i vego-Sverige, varje månad. 

Länk till svaret

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem