Hoppa till huvudinnehåll
Illustration av en karta med en stiliserad kartnål, bilden symboliserar resande och området djurvänlig turism

Djurvänlig turism

Som djurvänlig turist kan du hjälpa djur som lider. Kom ihåg att turister är en viktig inkomstkälla både för dem som utnyttjar djur och för turistbranschen. Därför kan det du säger och gör få stor effekt för djuren.

Djur är inte underhållning

Djurvänlig turism innebär att ta avstånd från aktiviteter där djur står för underhållningen. Djurvänlig turism är ett uttryck för ett etiskt tänkande, där turistens agerande och medvetenhet kan bidra till en bättre situation för djuren på resmålet.

Så kan du påverka

Som turist har du stor inverkan. Utbudet av varor och tjänster på ett resmål styrs till övervägande del av efterfrågan, och du kan därför utnyttja din konsumentmakt för att göra skillnad. Det kan du göra genom att inte köpa souvenirer som är gjorda av djurdelar, undvika underhållning och transporter som använder sig av djur samt evenemang där djur används som underhållning. Du kan också agera på ett mer aktivt sätt genom att dokumentera djurmisshandel och rapportera det till djurorganisationer. Du är betydelsefull för djuren genom dina val och din aktivitet!

Om volontärarbete med djur kan du läsa här.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem