Verktygslåda för proteinskifte
Verktygslådan "Proteinskiftet i skolan" innehåller insikter, tips och goda exempel från skolor och kommuner som har som gjort ett proteinskifte och därmed ställt om till en mer hållbar skolmåltid. Materialet består av konkreta verktyg (insatser), interaktiva delar och posters för att inspirera, vägleda och underlätta. Verktygslådan kan användas av alla som arbetar med skolmat och har utvecklats i samarbete med Helsingborg Stad.
Utforska verktygslådan →
Strategier baserade på beteendevetenskap
World Resources Institute har tagit fram rapporten “The food service playbook for promoting sustainable food choices” som innehåller väl underbyggda tips för att främja hållbara matval genom smarta nudgingstrategier, tydlig kommunikation och attraktiva presentationer av växtbaserade alternativ. Genom att kombinera beteendevetenskap med praktiska lösningar ökas samtidigt gästernas matglädje.
Läs rapporten →
Kokbok
Kokboken Vegolyftet för storkök och skola innehåller teori, inspiration, näringslära samt 70 veganska och glutenfria näringsberäknade recept, beräknade för 100 personer. Bokens författare Magnus Naess, en av Sveriges mest erfarna kockar med inriktning på växtbaserat för storkök, håller också kurser.
Se kokbok → / Se kurser →