Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån
End the Cage Age

End the Cage Age

Djurhållning i burar är grym, onödig och har ingen plats i Europa. Kampanjen End the Cage Age har som mål att förbjuda burarna.

Senaste nytt

Läs om senaste nytt i kampanjen End the Cage Age

End the Cage Age

Ett barn kan inse att burar är grymt: det handlar om kännande varelser som kan uppleva smärta och glädje. Djur i bur utsätts ofta för stort lidande eftersom deras rörelsefrihet begränsas och de hindras från att utföra många naturliga beteenden.

Hundratals miljoner lantbruksdjur inom EU får stå ut med dessa förhållanden. Suggor tvingas amma sina kultingar i fixeringsboxar, kaniner och vaktlar hålls hela livet i karga burar, mycket unga kalvar stängs in i individuella kättar, många hönor sitter fortfarande i bur och ankor och gäss fixeras för att kunna tvångsmatas vid tillverkning av gåslever.

Tillsammans kan vi få bort dessa burar från Europa! Kampanjen End the Cage Age kräver att Europa förbjuder burhållning av lantbruksdjur.

Nätverket som ligger bakom EU-medborgarinitiativet End the Cage Age förenar organisationer runt om i Europa under ett unisont upprop – att förbättra lantbruksdjurens liv genom att ta bort användningen av burar.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem