Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Kampanjer

Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Engagera dig för djuren du också – här hittar du våra aktuella kampanjer.

Taco Bar, låt kycklingarna komma ut!

For the love of turbokycklingar? Taco Bar skriver om "kärleksfullt utvalda råvaror" – men att inte låta kycklingar få vara utomhus är allt annat än kärleksfull.

Kycklingar på ett löpande band.

Stoppa massdödandet av tuppkycklingar

Varje år dödas omkring 5 miljoner nykläckta tuppkycklingar i Sverige, endast på grund av att de anses vara värdelösa av äggindustrin. Djurens Rätt uppmanar svenska politiker och makthavare att agera genom att förbjuda detta samt främja metoder för tidigt könsbestämmande.

Döljer de buräggen?

Djurens Rätt kräver att företagen Kellogg's och PepsiCo håller vad de lovar, och börjar rapportera sin omställning till att bli buräggsfria. 

End of the Line for Factory Farming

Djurfabriker innebär ett högintensivt jordbruk som skadar djuren, människorna och planeten. Nu uppmanar vi FN att anta en global överenskommelse om ett slut på djurfabrikerna!

Djurens Rätts kycklingkampanj

I Sverige föds det upp och dödas över 100 miljoner kycklingar varje år för sitt kött. Det är de djur i livsmedelsindustrin som är absolut flest och som har det allra sämst. Med den här kampanjen gör vi det enkelt för dig att göra skillnad.

Ge djuren en röst i EU - inrätta en djurskyddskommissionär

Det behöver bli tydligare vem som har det politiska ansvaret för djurens välfärd inom EU. Därför uppmanar nu Djurens Rätt, tillsammans med djurrätts- och djurskyddsorganisationer i EU:s 27 medlemsländer, EU att inrätta en djurskyddskommissionär.

Släpp burarna

Hundratusentals värpande hönor sitter fortfarande i trånga gallerburar i svenska djurfabriker, trots att konsumenter, livsmedelskedjor och EU-parlamentet har sagt nej till burarna. Nu är det upp till till de svenska politikerna - släpp burarna en gång för alla!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem