Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Kampanjer

Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Engagera dig för djuren du också – här hittar du våra aktuella kampanjer.

Hjälp oss hjälpa grisarna i jul

I årets julkampanj lyfter vi grisarnas situation. Eftersom julen är en tid då många äter mycket griskött så är det extra viktigt att lyfta. Kampanjen, som kommer att synas i tidningar, sociala medier och i Stockholms kollektivtrafik uppmuntrar till att välja en jul som är snäll mot grisarna. Vill du vara med?

Stop Pandemics

75 % av de smittsamma sjukdomarna som drabbar människor kommer ursprungligen från djur. Covid-19 är bara ett exempel på det. I EU:s kommande strategier om biologisk mångfald och livsmedelsproduktion är det nödvändigt att en riktning sätts som minskar risken för framtida pandemier och som främjar djurvälfärd.

Djurvänlig kommun 2020

Malmö är Sveriges djurvänligaste kommun 2020 enligt Djurens Rätts årliga rankning Djurvänlig kommun.

Släpp burarna

Redan 1988 lovade statsministern att burarna skulle avvecklas – nu över 30 år senare är det dags för politikerna att släppa taget om burarna en gång för alla.

Veganuari

Veganuari

Veganuary är kampanjen som varje år får hundratusentals personer runt om i världen att prova veganskt under en månad.

99 miljoner

99 miljoner

Fler än 99 miljoner kycklingar dödas i Sverige varje år men hur ofta ser du en kyckling? Kycklingarna i Sverige hålls inomhus i grupper på tiotusentals individer.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem