Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Kampanjer

99 miljoner

99 miljoner

Fler än 99 miljoner kycklingar dödas i Sverige varje år men hur ofta ser du en kyckling? Kycklingarna i Sverige hålls inomhus i grupper på tiotusentals individer. De slaktas redan efter 35 dagar i livet, då har många av djuren fått problem med benen till följd av den snabba tillväxten.

Besök kampanjsidan 99miljoner.se
Kattfällan

Kattfällan

Antalet hemlösa katter i Sverige uppskattas till 150 000 och katterna klarar sig inte själva. De lever ett hårt liv präglat av lidande. Hemlösa okastrerade katter kan snabbt bilda stora och växande kolonier där situationen blir alltmer ohållbar. Den nya dokumentära kortfilmen Kattfällan visar katternas verklighet.

End Pig Pain - stoppa grisarnas lidande

End Pig Pain - stoppa grisarnas lidande

Miljoner grisar runt om i Europa utsätts idag för kastrering, svansklippning, tandklippning och tandslipning - trots att mycket av detta har varit förbjudet i EU i mer än 20 år.

Späckhuggare på Loro Parque i december 2015. Foto: Vladimirs Gorelovs/Shutterstock

Svenska resebyråer och delfinarier

Djurens Rätt har tidigare visat en film där det avslöjas hur späckhuggare på nöjesparken Loro Parque på Teneriffa far illa. Flera resebolag har redan valt att sluta sälja biljetter till Loro Parque och andra delfinarier, mycket tack vare att deras kunder reagerat. Men andra resebolag fortsätter att sälja resor till dessa utflyktsmål.

Skriv på uppropet
Cirkus är kul - men inte för djuren

Cirkus är kul - men inte för djuren

Cirkusens verksamhet bygger på att den befinner sig på resande fot, och på att djuren gör konster för publiken. Båda dessa faktorer kan bidra till problem för djuren.

Adoptera mera

Adoptera mera

Djurens Rätt får många förfrågningar från människor som vill ha hjälp med att hitta nya hem till djur, då de har hittat ett övergivet djur eller ett skadat vilt djur. Av den anledningen har vi upprättat ett register över verksamheter som jobbar med omhändertagande och omplacering av sällskapsdjur.

Fyrverkerier och smällare skadar djur

Fyrverkerier skadar djur

Under nyårshelgen kommer många hundar och andra djur att fara enormt illa av fyrverkerier och smällare. Djurens Rätt har under lång tid krävt att fyrverkerier och smällare som kan skada djur ska förbjudas, men än har vi inte nått dit.

Icke djurtestat

Icke djurtestat

Välkommen till Djurens Rätts konsumentguide Icke djurtestat! Här hittar du märken som säljer kosmetika, hygien- eller rengöringsprodukter som inte testats på djur.

Pälsfri handel

Pälsfri handel

Pälsfria listan är en del i det internationella samarbetet Fur Free Alliance (FFA).

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem