Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Kampanjer

Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Engagera dig för djuren du också – här hittar du våra aktuella kampanjer.

Tillsätt en djurskyddsminister!

Djurskydd är en viktig fråga för medborgarna i Sverige och Europa. Inrättande av en djurskyddsminister och en expertmyndighet för djurskydd kan spegla att etisk hänsyn till djur är en grundläggande värdering i samhället.

Hjälp oss att hjälpa grisarna i jul

Med vår julkampanj lyfter vi grisarnas situation. I djurfabrikerna lever grisar innehållsfattiga liv inomhus och utsätts sedan för plågsam koldioxidbedövning.

Djurvänlig kommun 2021

I Djurens Rätts ranking Djurvänlig kommun 2021 utses Sveriges djurvänligaste kommuner. Årets undersökning visar att allt fler landsbygdskommuner hamnar i topp medan större kommuner som Göteborg och Stockholm hamnar längre ner i rankingen.

99 miljoner

I Sverige föds det upp och dödas omkring 99 miljoner kycklingar varje år för sitt kött. Det är de djur i livsmedelsindustrin som är absolut flest och som har det allra sämst. Med kampanjen 99 miljoner gör vi det enkelt för dig att göra skillnad.

Förbjud vilda djur på cirkus inom EU

I våras lanserade Djurens Rätt ihop med andra djurorganisationer i Europa en gemensam kampanj med mål att införa ett förbud mot vilda djur på cirkus i EU. Den 13 oktober lämnades uppropet över till EU-kommissionen och över en miljon namnunderskrifter samlats in sedan kampanjens start.

Ge djuren en röst i EU - inrätta en djurskyddskommissionär

Det behöver bli tydligare vem som har det politiska ansvaret för djurens välfärd inom EU. Därför uppmanar nu Djurens Rätt, tillsammans med djurrätts- och djurskyddsorganisationer i EU:s 27 medlemsländer, EU att inrätta en djurskyddskommissionär.

Stäng minkfarmerna

Coronavirus har konstaterats på 14 svenska minkfarmer. I Nederländerna och Danmark har spridningen av viruset orsakat nedstängningar av landets pälsdjursindustrier. Även Sverige har infört en nedstängning under 2021. Men det är dags att avveckla minkfarmerna för gott!

End the Cage Age

End the Cage Age

Djurhållning i burar är grym, onödig och har ingen plats i Europa. Kampanjen End the Cage Age har som mål att förbjuda burarna.

Stop Pandemics

75 % av de smittsamma sjukdomarna som drabbar människor kommer ursprungligen från djur. Covid-19 är bara ett exempel på det.

Släpp burarna

Redan 1988 lovade statsministern att burarna skulle avvecklas – nu över 30 år senare är det dags för politikerna att släppa taget om burarna en gång för alla.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem