Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Rösta på Guldråttan!

Nominerade till Guldråttan Julie Lindemalm, Therese Lindgren och Mattias Kristiansson

Guldråttan delas årligen ut av Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation, till den eller de som har gjort en exceptionell insats för djuren.

Vinnaren röstas fram av de egna medlemmarna och presenteras på Djurens Rätts riksstämma i Malmö den 25-27 maj. Omröstningen pågår fram till den 7 maj!

ÅRETS NOMINERADE

Julia Lindemalm

Julia Lindemalm är fotografen genom vars lins vi får se verkligheten för djuren i underhållningsbranschen. Genom fotoprojektet Zoo World har Julia rest runt och besökt djurparker i olika delar av världen och 2016 fick hon Lars Tunbjörkpriset för fotoserien som inte lämnar någon oberörd. Julias bilder tar oss in bakom galler och glasrutor och berör djurparksfrågan på ett existentiellt plan – bortom nyheterna om vanvård och dödsolyckor. Bilderna ifrågasätter människans förhållningssätt till djuren på ett vackert och vemodigt sätt som hjälpt till att höja rösten för djur som används som underhållning.

Therése Lindgren

Therése Lindgren är inte bara en av Sveriges största videobloggare hon är också en stor djurvän. Med hjälp av Therése Lindgrens insamling till förmån för Djurens Rätt, vintern 2016, samlades över 500 000 kronor in till arbetet för djuren. Med ett personligt och tillgängligt språk ger Therése sin röst till djuren och inspirerar många andra att göra detsamma. På Youtube lyfter hon ämnen kring djurrätt och veganism till hundratusentals följare. Therése har genom sina följare verkligen gjort verklighet av devisen – Tillsammans gör vi skillnad för djuren.

Mattias Kristiansson

Den 23 januari 2014  utkom Sveriges första 100 % vegetariska mattidning, Matmagasinet VEGO. Bakom tidningen stod Mattias Kristiansson som numera är något av en guru i vegovärlden. Han var själv ”köttisen som aldrig skulle bli vegan” men bara några år senare har Mattias gett oss vegobloggar, inspirerande föreläsningar, matlagning i tv-rutan och otaliga kokböcker. Under 2016 släppte Mattias inte bara en utan två nya kokböcker; Vego hela dagen och Vegan BBQ, dessutom lanserade han ”Vegopodden” tillsammans med Kitty Jutbring under året. Mattias har gjort det lättare och roligare för oss alla att välja vego, varje dag.

Steg 1 av 2: Medlemsuppgifter
Bara medlemmar kan rösta, är du inte redan medlem kan du bli det här. Genom att uppge personnummer och medlemsnummer här kan du visa att du är medlem
12 siffror, t.ex. 2003-02-02 1234
Du hittar ditt medlemsnummer i anslutning till din adress på alla utskick från Djurens Rätt (och på baksidan av tidningen)

Uppgifterna verkar inte stämma. Om du inte är medlem kan du bli det här, om du redan är medlem kan du kontakta oss på 08-555 914 40 eller [email protected] så hjälper vi dig, uppge ditt medlemsnummer eller personnummer.

Steg 2 av 2: Vem ska vinna Guldråttan?
Jag röstar på
För att kunna hjälpa dig med din röst och informera dig om vårt arbete för djuren sparar vi de uppgifter du lämnar. Det gör vi enligt dataskyddsförordningen vilket innebär att vi garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut till någon annan. Läs mer i vår integritetspolicy.