Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån
Logotyp för märkningen I'M VEGAN, approved by Djurens Rätt

I'M VEGAN

I'M VEGAN är en veganmärkning från organisationen Djurens Rätt som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika. Att använda märkningen I'M VEGAN är ett enkelt, tydligt och självklart sätt att visa konsumenterna att ett varumärke uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter.

Vi vill göra det enkelt för konsumenter att hitta det de söker i butikshyllorna. Därför tillhandahåller Djurens Rätt märkningen I'M VEGAN som tydligt förmedlar att produkten inte innehåller animalier. Märkningen gäller per produkt och alla produkter som är veganska kan få märkningen.

– En nyhet är att märkningen nu även kan certifiera hygienartiklar och kosmetika. Många konsumenter vill använda produkter som är fria både från djurtester och från animaliska ingredienser så att märka en produkt med I´M VEGAN är ett enkelt sätt att visa konsumenterna att produkten är djurvänlig, säger Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

Med I’M VEGAN får ditt varumärke

  • En varumärkesregistrerad veganmärkning som redan används av ett 30-tal företag

  • En utomstående certifiering som visar för era kunder att ni utgör ett djurvänligt val

  • Exponering i Djurens Rätts kanaler och tydlig guidning i hur märkningen kan stärka ert varumärke

Ansökan

Vill du märka dina produkter med  I´M VEGAN? Kontakta oss så berättar vi mer:

Vanliga frågor

Vad är I’M VEGAN?
I'M VEGAN är en varumärkesregistrerad veganmärkning från organisationen Djurens Rätt som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika. Att använda märkningen I'M VEGAN är ett enkelt, tydligt och självklart sätt att visa konsumenterna att ett varumärke uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter.

Vilka kriterier måste företag uppfylla? 
Produkterna som företaget vill märka upp måste vara 100 procent veganska. Inga djurförsök får förekomma och inga animaliska ingredienser eller derivat får finnas i de märkta produkterna.

Hur sker kontroller?
Samtliga företag måste lämna in underlag för alla märkta produkter. Kosmetikaföretag genomgår också en revision av en tredje part som kontrollerar att inga djurförsök förekommer och att företaget lever upp till övriga krav. 

Vad hände med 100 % VEGANSKT?
Tidigare hette märkningen 100 % VEGANSKT, nu har den bytt namn och form. Båda är Djurens Rätts märkningar och finns på marknaden. Alla nya företag får märkningen I'M VEGAN. Redan anslutna företag byter märkning när de trycker upp nya förpackningar.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem