Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Vad tycker Djurens Rätt?

Djurens Rätts internationella arbete är främst inriktat på samarbete och påverkan inom våra huvudområden: djurförsök, djur inom livsmedelsindustrin, djurvänlig konsument och päls. Mer information finns under rubrikerna i högermarginalen.

Djurens Rätt stödjer protester och kampanjer i olika länder, bland annat genom att lägga upp protestmöjligheter på vår hemsida. Vi driver emellanåt gemensamma kampanjer med andra organisationer och stödjer andras initiativ. Det kan gälla exempelvis tjurfäktning, sälslakt eller smuggling av hundvalpar som ökat i omfattning i Europa. 

Politisk påverkan på EU-nivå viktigt för djuren

Kampanjer och politisk påverkan är viktiga verktyg för att få till stånd förändringar för djuren. För att förändringar ska bli bestående, är förbättrad lagstiftning betydelsefull. Därför är politisk lobbying en prioritering för Djurens Rätt och för många av våra systerorganisationer runt om i världen. Sveriges medlemskap i EU innebär att Djurens Rätts arbete med de djurfrågor som behandlas på EU-nivån har hög prioritet i det internationella arbetet. EU-beslut införlivas antingen i svensk lag eller utgör en miniminivå för medlemsländernas nationella lagstiftning. Det som beslutas på EU-nivå får därför stor betydelse för väldigt många djur.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem