Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
 • min 35 kr/mån
kr/mån

Lediga tjänster

Här utannonseras lediga tjänster inom Djurens Rätt.

Vi tar emot alla ansökningar via denna mejl: [email protected] 

När du skickar in din ansökan sparar vi de uppgifter du lämnar. Det gör vi enligt dataskyddsförordningen vilket innebär att vi garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut till någon annan. Läs mer i vår integritetspolicy.

Lediga tjänster:
1. Sommarjobb Turnécoach; Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå
2. Ansvarig för lokal verksamhet, Malmö
3. Kampanjinformatör, Göteborg

1. Sommarjobb Turnécoach

4 tjänster; Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå

Vill du jobba på Djurens Rätt i sommar?

Vi söker dig som vill ha ett roligt och utmanande sommarjobb som turnécoach för vår sommarturné. Du trivs i en koordinerande roll med ansvar för andra. Du brinner för att engagera och leda ett team. Det faller dig naturligt att lägga upp din arbetstid självständigt. Tjänsterna utgår från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Umeå.

Vad är sommarturnén?

Djurens Rätt har sedan 2006 genomfört en årligen återkommande informationsturné genom Sverige som går under namnet sommarturnén och är förmodligen Sveriges största, ideella informationssatsning. Sommarturnén syftar till att sprida information om djurens situation samt om vad politiker, företag och enskilda personer kan göra för djuren. Under några intensiva sommarmånader besöker vi festivaler, marknader, stadsfestivaler, gator och torg för att sprida information, diskutera djurrätt och rekrytera nya medlemmar till organisationen. Läs mer på www.djurensratt.se/sommarturne.

Arbetsuppgifter

 • Under sommarmånaderna juni, juli och augusti planera och genomföra turnéstopp för Djurens Rätts sommarturné i nära samråd med Djurens Rätts sommarturnéansvariga. För tjänsterna á 4 månader sträcker sig perioden längre.
 •  Arbetsleda, handleda och entusiasmera de volontärer som deltar under sommarturnén. Coacha volontärer i att prata om Djurens Rätts frågor och den kampanj som drivs under sommaren.
 • Rekrytera medlemmar till organisationen samt coacha volontärer i medlemsvärvning.
 •  Stödja organisationens lokalorganisationer och aktiva att genomföra egna turnéstopp.
 • Rapportera och sköta viss administration över genomförda turnéstopp.
 •  Vid behov utföra andra under sommarturnén eller inom organisationen förekommande uppgifter.

Kvalifikationer och egenskaper

 • Du har B-körkort och mycket god körvana.

 • Du är beredd att resa mycket och vara hemifrån längre perioder. Majoriteten av turnéstoppen är förlagda till veckoslut.

 • Du är beredd på att arbetet kräver viss fysisk ansträngning, t ex i samband med packning inför turnéstopp.

 • Du tar ett stort ansvar för ditt eget schema vilket också ger dig en flexibilitet i hur du lägger upp din arbetstid. Du har förmågan att planera och prioritera.

 • Du gillar att ta ansvar och att arbeta med att engagera och motivera folk runt omkring dig.

 • Du är social, kreativ och gillar omväxlande arbetsuppgifter. 

 • Du delar organisationens djurrättsliga värderingar. På arbetsplatsen äter vi alla veganskt.

 • Du har god kännedom om Djurens Rätts verksamhet och organisationsstruktur.

 • Erfarenhet från arbete inom Djurens Rätt eller liknande organisationer (antingen som anställd eller som ideell), ses som en viktig merit.

 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kort om Djurens Rätt
Djurens Rätt är Sveriges ledande djurrättsorganisation. De senaste fem åren har vi växt med över 30 % och idag är vi fler än 45 000 medlemmar som ställt oss på djurens sida. Djurens Rätt har sedan 1882 arbetat för att göra skillnad för djuren, förändra situationen för de som är flest och har det sämst. Vår vision är en värld där djur ses som kännande individer med rätt till sina egna liv. Varken mer eller mindre.

Hos Djurens Rätt möter du en organisation präglat av ett engagerat och inkluderande ledarskap med ett starkt driv för förändring. Hos oss uppmuntras idéer och att prova nytt, vi arbetar med korta beslutsvägar och anpassar arbetssätt efter vad som gagnar vår vision på kort och lång sikt. För att göra arbetet mer effektivt och roligt använder vi olika plattformar, några centrala är Asana, Slack och Zoom. Är du inte bekant med dessa sedan tidigare så gör det inget, du kommer snabbt in i arbetet oavsett.

Omfattning
Heltid under sommarmånaderna juni, juli och augusti samt 2 utbildningstillfällen under våren. Två av tjänsterna är under 4 månaders anställningstid och två tjänster 3 månaders anställningstid.

Lön
Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal. 

Kontaktperson
Iva Urbanek, HR-generalist, 08-555 914 22, iva.urbanek @djurensratt.se

Facklig kontaktperson
Francesca Vilches, ledamot Unionenklubben, 08-555 914 30, francesca.vilches@djurensratt.se.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 23 februari. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag! Vi tar emot ansökan via e-post: [email protected] 

Arbetsgivare
Djurens Rätt
Hornsgatan 123
Box 17132, 104 62 Stockholm
08-555 914 00
[email protected]

2. Ansvarig för lokal verksamhet
Malmö

1 Vikariat 100 % t.o.m. 31 augusti 2020, med chans till förlängning.

Brinner du för ideellt engagemang?
Vi söker en person till vårt utåtriktade arbete, med särskilt ansvar för lokal verksamhet i södra Sverige. Du kommer ingå i ett team om tre personer som arbetar med lokal verksamhet med ansvar för varsin region. Vi söker dig som brinner för att främja gräsrotsarbete och att utveckla ideellt engagemang för djuren. Du har lätt för att strukturera ditt arbete, skapa kontakter och att ta initiativ. Du har inga problem med att arbeta målstyrt och att det förekommer tjänsteresor samt oregelbunden arbetstid i perioder. Du kommer arbeta med ideellt aktiva och i nära samarbete med anställda kollegor. Jobbet innebär stor frihet och eget ansvar att planera sitt uppdrag.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för kontakten med medlemmar och ideellt aktiva i region Syd (Skåne, Blekinge, Gotland, Kalmar, Jönköping, Kronoberg och Östergötland).

 • Etablera och bibehålla kontakt med Djurens Rätts medlemmar för att öka det ideella engagemanget.

 • Ha ett övergripande ansvar för att stärka det lokala arbetet runt om i landet, med särskilt fokus på region Syd. Detta inbegriper uppstartsmöten, medlemsträffar, etc.

 • Vara delaktig i arbetet med planering, genomförande och utvärdering av kampanjer/blixtaktioner inom organisationen och lokalt. 

 • Stödja arbetet att öka antalet medlemmar i organisationen.

 • Vara en del av Djurens Rätts övriga utåtriktade verksamhet under året. Detta inbegriper bl.a. samordning av ideellt aktiva på våra riksanordnade evenemang.

 • Ansvara för Djurens Rätts kontor i Malmö.

Kvalifikationer och efterfrågade personliga egenskaper

 • Du delar organisationens djurrättsliga värderingar. På arbetsplatsen äter vi alla veganskt.

 • Du har god kännedom om Djurens Rätts verksamhet och organisationsstruktur.

 • Du har god förståelse för ideellt engagemang, där erfarenhet från Djurens Rätt är en viktig merit. 

 • Du har lätt för att skapa kontakter och goda relationer. Du kan inta en roll som får andra människor att växa, i samtal eller föreläsarsituationer.

 • Du är en initiativtagare och lagspelare med framåtanda och social förmåga.

 • Du är självgående och kan arbeta målstyrt utifrån verksamhetens behov. Det förekommer oregelbundna arbetstider och tjänsteresor i perioder.

 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kort om Djurens Rätt
Djurens Rätt är Sveriges ledande djurrättsorganisation. De senaste fem åren har vi växt med över 40 % och idag är vi över 45 000 medlemmar som ställt oss på djurens sida. Vi har idag omkring 40 lokalorganisationer runt om i landet. Djurens Rätt har sedan 1882 arbetat för att göra skillnad för djuren, förändra situationen för de som är flest och har det sämst. Gräsrotsarbetet inom Djurens Rätt är en av nycklarna till att nå vårt mål – en värld där djur ses som kännande individer med rätt till sina egna liv. 

Arbetstid/Varaktighet
Vikariat 100 % t.o.m 31 augusti 2020 med chans till förlängning.

Tillträde
Omgående eller enligt överenskommelse.

Lön
Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal. 

Kontaktpersoner
Iva Urbanek, HR-generalist, 08-555 914 22, iva.urbanek @djurensratt.se

Fackliga kontaktpersoner
Francesca Vilches, ledamot Unionenklubben, 08-555 914 30, francesca.vilches@djurensratt.se. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 februari. Vi tar emot ansökan via e-post: [email protected].  Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Vi uppskattar att du döper dokumenten med för - och efternamn samt laddar upp dem i pdf-format.

2. Kampanjinformatör, Göteborg

Brinner du för att sprida budskapet om en bättre värld för djuren? Är du bra på att kommunicera detta och få andra att känna sig engagerade? Vill du vara med och bidra till arbetet för djuren och stärka Djurens Rätt som organisation?

Om svaret är ja på dessa frågor kan jobbet som kampanjinformatör vara något för dig. Tveka i så fall inte att skicka en intresseanmälan!

Om tjänsten

Som kampanjinformatör är du en del av Djurens Rätts telefongrupp. De huvudsakliga uppgifterna är att via telefon informera om Djurens Rätts verksamhet, kampanjer och fördelarna med medlemskap i organsationen. Du är också, tillsammans med den övriga gruppen, hela tiden med och utvecklar telefongruppens arbete.

Arbetet utgår från vårt kontor i Göteborg och sker kl. 17-21 på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Tjänstgöringsgraden är 30 %.

Kvalifikationer och efterfrågade personliga egenskaper

 • Du delar organisationens djurrättsliga värderingar och vill arbeta med att aktivt sprida dem till fler
 • Erfarenhet av ideellt arbete inom Djurens Rätt, på lokal och/eller nationell nivå, ses som en mycket stor merit
 • Vana av att arbeta i telefon är meriterande
 • Erfarenhet av insamlingsarbete, medlemsrekrytering och liknande uppgifter är meriterande
 • Du är social, verbal och flexibel
 • Du trivs med att kommunicera med människor och har ett trevligt sätt samt är serviceinriktad och hjälpsam
 • Du har erfarenhet av och gillar att arbeta i en grupp och du fungerar väl i samarbete med andra
 • Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Lön
Enligt överenskommelse. Djurens Rätt är kollektivavtalsanslutna (Unionen).

Ansökan
Det finns ingen sista ansökningsdag, utan vi tar emot intresseanmälningar löpande. Skicka din intresseanmälan till: [email protected].

Kontaktperson
Iva Urbanek, HR-generalist, 08-555 914 22, iva.urbanek @djurensratt.se

Facklig kontaktperson
Emil Rissve, ordf Unionenklubben, 08-555 914 33, [email protected] 

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem