Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Linas Matkasse - låt kycklingarna komma ut!

Idag får endast 1 procent av alla kycklingar komma ut. Nu vädjar vi till Sveriges största matkasseföretag, Linas Matkasse, som har makt att ändra detta. De kan ställa ännu högre krav på kycklingbranschen och ge fler kycklingar möjlighet att få vara utomhus. Snälla Linas Matkasse, lyssna på engagemanget och låt kycklingarna få komma ut!

Det här kan du göra

Linas Matkasse har tagit några steg för att förbättra för kycklingarna, men de har fortfarande inte tagit med kravet på utevistelse i sin policy. 

Tycker du att Linas Matkasse borde använda sin makt, som Sveriges största matkasse, till att förbättra kycklingarnas välfärd? 

Uttryck gärna detta till dem på deras sociala medier:

Linas är sämst bland matkassarna

Sveriges största matkasseföretag Linas Matkasse blev nyligen bottenrankade i Djurens Rätts rapport om de olika matkassarnas djurvälfärd för kycklingar. Matkassarna Matkomfort, Marley Spoon, Veckansmiddag, GI-boxen och Årstiderna har redan bestämt sig för att ta mer ansvar för kycklingarna genom att jobba med European Chicken Commitment. 

ECC är välfärdskriterier för kycklingar

European Chicken Commitment (ECC) är ett sätt att ställa nya minimikrav för de djur som är flest och som har det allra sämst, kycklingarna. Genom att företag tar med dessa kriterier i sina inköp säger de exempelvis NEJ till turbokycklingar som växer så pass snabbt att de får ont i kroppen och JA till mer plats i stallarna och utökade möjligheter till naturligt beteende. I länder där djurvälfärd är extra viktigt för konsumenter, som till exempel Sverige, finns även utevistelse med som ett krav.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem