Djurens Rätt
djurensratt-se/om/styrelsen/camilla_styrelsen
Organisation

Styrelsen

Nedan presenteras Djurens Rätts riksstyrelse.

Riksordförande

Camilla Bergvall
Mandatperiod: 2021-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2019
Bostadsort: Malmö
Födelseår: 1990
Kontakt: ordforande@djurensratt.se

Camilla Bergvall har en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap och bakgrund som frilansande skribent och verksamhetsutvecklare. Har skrivit aktivisthandboken Förändra! på uppdrag av Djurens Rätt och har många års engagemang bakom sig inom organisationen. Främst inom lokalorganisationerna i Helsingborg-Höganäs och Lund, samt som vice riksordförande 2013-2015. Camilla var sammankallande för Djurens Rätts arbetsgrupp för pälsfrågor under åtta års tid och brinner således lite extra för minkarna.

1:e vice riksordförande

Sofia Kamlund
Mandatperiod: 2019-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2015
Bostadsort: Helsingborg
Födelseår: 1990
Kontakt: sofia.kamlund@djurensratt.se

Sofia Kamlund är civilingenjör i teknisk nanovetenskap och doktor i biologi. Har forskat på bröstcancer och brinner lite extra för djurfri forskning som sakfråga. Är kommunalråd i Helsingborgs stad parallellt med arbetet som patentkonsult. Har en bakgrund som aktiv på lokalplanet i Djurens Rätts lokalavdelning för Helsingborg-Höganäs, samt är ledamot i flera andra bolags- och föreningsstyrelser. Kuriosa: Svensk lagmästare i klassiskt styrkelyft och silvermedaljör på EM 2022 i utrustat styrkelyft.

2:e vice riksordförande

Tina Hogevik
Mandatperiod: 2019-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2015
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1991
Kontakt: tina.hogevik@djurensratt.se

Arbetar med coaching av personer i arbetsträning och arbetsintegration genom second hand-försäljning. Tina Hogevik har suttit i riksstyrelsen sedan 2015 och utsågs 2017 till vice ordförande. Tina har varit medlem och ideellt aktiv sedan 2007 och engagerat sig brett inom Djurens Rätt, bland annat som volontär på sommarturnén och i lokalavdelningen i Stockholm. Tina har länge varit drivande i att öka kommunikationen inom Djurens Rätt, och i att binda samma organisationens många delar för en ökad effektivitet och sammanhållning. Under 2018 ledde Tina arbetet med att ta fram Djurens Rätts nya verksamhetsinriktning för perioden 2021-2023.

Ledamöter

Ida Ahlström
Mandatperiod: 2021-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2017
Bostadsort: Växjö
Födelseår: 1990

Ida Ahlström arbetar med verksamhetsutveckling och statistik på universitetsbibliotek och har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Var under åren 2014-2020 aktiv i  styrelsen Djurens Rätts lokalavdelning i Växjö. Växte upp i en förort till Stockholm och bor numera på landet utanför Växjö. Favoritfärger: Orange, grön och gul.

 

Peter Holmberg
Mandatperiod: 2019-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2019
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1981

Peter Holmberg är marknadschef för en stor svensk fotbollsklubb. Har tidigare arbetat bland annat som marknadschef för ett ljudvarumärke, PR-konsult för varumärke inom växtbaserade mejerialternativ, samt som PR-chef på Visit Sweden. Har en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds Universitet. Född och uppvuxen i Trelleborg, bor numera i Stockholm. Vegan och medlem i Djurens Rätt i över 20 år, ingick tidigare i den interna arbetsgruppen för pälsfrågor. Kuriosa: Stor skivsamling och frekvent konsertbesökare.

 

Tommy Ringlöw
Mandatperiod: 2019-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2017
Bostadsort: London
Födelseår: 1995

Tommy Ringlöw läser just nu en låtskrivar- och musikproduktionsutbildning och har tidigare arbetat inom hotellsektorn. Har en bakgrund som ideellt engagerad i Djurens Rätts lokalavdelning i Umeå och har arbetat med arrangemanget av Vegovision, Djurens Rätts mässa för djurvänliga val.

 

Sophie Gripenberg
Mandatperiod: 2021-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2021
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1989

Har en master i socio-ekologisk resilience för hållbar utveckling. Jobbar inom den humanitära sektorn med klimat- och miljöfrågor. Driver en plattform om hållbart mode, bloggar om att mäta hållbar utveckling bortom BNP och är utbildad yogalärare. Sophie har varit volontär och ordförande i ett flertal organisationer inom hållbar utveckling och har under många år varit en stolt medlem i Djurens Rätt. Som 11 åring tog hon beslutet att bli vegetarian och vid vuxen ålder tog hon steget, efter ytterligare kunskap, att bli vegan. För Sophie går djurens rättigheter hand i hand med en hållbar samhällsutveckling.

 

Christian Nordström
Mandatperiod: 2019-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2019
Bostadsort: Göteborg
Födelseår: 1980

Utbildade sig till biståndsingenjör vid Högskolan i Skövde, med ambitionen att göra gott av teknikintresset. Arbetar nu med maskinkonstruktion. Han var tidigare engagerad i Djurens Rätts lokalavdelning i Göteborg och hade bl.a. uppdrag som lokal ordförande.

 

Edvin Kvamme
Mandatperiod: 2019-2023, sitter i riksstyrelsen sedan 2019
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1992

Arbetar som boendestödjare inom socialpsykiatri. Har en socionomexamen. Har varit ideellt engagerad i Djurens Rätt sedan 2006, främst i Stockholms lokalavdelning. Bor i Rågsved i södra Stockholm.

Suppleant

Andreas Nordvall
Mandatperiod: 2021-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2021
Bostadsort: Göteborg
Födelseår: 1986

Andreas Nordvall har en civilingenjörsexamen ifrån Chalmers i Göteborg och arbetar idag som mjukvaruutvecklare. Han var tidigare engagerad i Djurens Rätts lokalavdelning i Göteborg, där han bl.a. hade uppdrag som lokal ordförande.