Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

För företag

Allt fler konsumenter ställer etiska krav på de företag de handlar av. Säljer ni inga produkter med djurpäls idag? Anslut er till Pälsfria listan ni också och visa era kunder och våra medlemmar att ni är ett medvetet, modernt företag som tar avstånd från utnyttjandet av djuren. Säljer ni varor med päls men vill veta mer om hur djuren har det? Kontakta oss!

Många svenska och internationella klädföretag, både stora och små, är sedan länge anslutna till Fur Free Retailer Program. Gör ett etiskt ställningstagande ni också! Det är väldigt enkelt. Det enda vi ber er om är att intyga att ni inte säljer eller kommer att sälja varor med päls eller pälsdetaljer. Det gör ni genom att:

  1. Skriva under vår internationella överenskommelse Retailer Commitment Against Fur.
  2. Utveckla ett internt system för att säkerställa att företagets leverantörer inte förser företaget (butikerna) med produkter som innehåller äkta päls, baserat på trovärdiga försäkringar att fuskpäls (inklusive kragar och accessoarer) verkligen är syntetisk. 

Butikskedjor som finns i flera länder har kontakt med organisationen och signerar avtalet i det land där företaget har sitt huvudkontor. Policyn måste gälla samtliga butiker i samtliga länder. Är ni ett svenskt företag tar ni kontakt med Djurens Rätt. Om ert huvudkontor är placerat i något annat land, hör av er till Djurens Rätt så hjälper vi till att förmedla en kontakt.

När ni har undertecknat överenskommelsen är ni godkända av Fur Free Alliance och kommer med på den internationella listan över pälsfria företag. 

De företag som ansluter sig till Fur Free Retailer Program kommer vi att rekommendera till de konsumenter som vänder sig till oss. Är ditt företag pälsfritt och vill vara med på Pälsfria listan, kontakta oss på [email protected].

Vanliga frågor

Varför är inte alla pälsfria företag med på listan?

Eftersom vi är anslutna till Fur Free Alliance arbetar vi bara med det internationella programmet Fur Free Retailer Program. Vi blir naturligtvis väldigt glada för alla företag som är pälsfria och som antar en pälsfri policy. Vi anser dock att det ger mer tyngd och framförallt säkerhet mot konsumenterna om företagen skriver under det internationella avtalet, som förhoppningsvis är svårare att bryta än en egen policy. Därför rekommenderar vi endast de företag som anslutit sig till Pälsfria listan.

Länk till svaret

Gäller överenskommelsen för företag bara kläder?

Nej, den gäller för alla typer av produkter. Företaget förbinder sig att inte sälja några produkter alls med päls. Alltså ingår förutom klädesplagg även väskor, mössor, vantar, halsdukar, andra accessoarer likväl som andra typer av varor t ex smycken, smink- och rakborstar.

Länk till svaret

Är det bara butikskedjan i Sverige som är godkänd eller hur fungerar det?

Butikskedjor som finns i flera länder har kontakt med organisationen och signerar avtalet i det land där företaget har sitt huvudkontor. Policyn måste gälla samtliga butiker i samtliga länder. T ex är ett företag som H&M godkänt i Sverige av Djurens Rätt, men alla deras butiker världen över är godkända och följer samma policy.

Länk till svaret

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem