Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån
Pälslöftet - ta ställning för minkarna

Pälslöftet - ta ställning för minkarna

Allt fler länder runt om i världen förbjuder pälsdjursfarmning och allt fler företag och konsumenter väljer bort pälsprodukter. Nu är det dags för nästa steg i Sverige – kampanjen Pälslöftet gör skillnad för pälsdjuren!

Just nu pågår en utredning om den svenska pälsdjursfarmningen med uppdraget att utvärdera välfärden hos minkar inom pälsdjursproduktionen. Det är angeläget att Sverige inte hamnar på efterkälken - nio länder i Europa har redan förbjudit pälsdjursfarmning och andra, bland dem Norge, är på väg att göra det. Ytterligare andra har förbjudit vissa delar av pälsdjursfarmningen.

Det finns ett starkt stöd för ett förbud hos det svenska folket – 8 av 10 svenskar vill att Sverige ska förbjuda minkfarmning. Motståndet mot pälsfarmerna är starkt bland samtliga riksdagspartiers väljare.

Också allt fler konsumenter och företag tar ställning för pälsdjuren. Gucci, H&M, Versace, Armani, Ralph Lauren och Hugo Boss är bara några av modejättarna som har lämnat pälsen bakom sig och allt fler väljer aktivt bort pälsprodukter när de handlar.

Har du funderingar kring pälsindustrin? Här kan du läsa vanliga frågor och svar om minkfarmningen i Sverige

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem