Hoppa till huvudinnehåll
Pälslöftet

Pälslöftet

Allt fler länder runt om i världen förbjuder pälsdjursfarmning och allt fler företag och konsumenter väljer bort pälsprodukter. Nu är det dags för nästa steg i Sverige – kampanjen Pälslöftet gör skillnad för pälsdjuren!

Det här kan du göra

Pälslöften

Varje pälslöfte hjälper oss i de samtal vi för med politiker, handeln, och andra beslutsfattare.

Pälslöftet

Läs mer

Just nu pågår en utredning om den svenska pälsdjursfarmningen med uppdraget att utvärdera välfärden hos minkar inom pälsdjursproduktionen. Det är angeläget att Sverige inte hamnar på efterkälken - nio länder i Europa har redan förbjudit pälsdjursfarmning och andra, bland dem Norge, är på väg att göra det. Ytterligare andra har förbjudit vissa delar av pälsdjursfarmningen.

Pälslöftet

Det finns ett starkt stöd för ett förbud hos det svenska folket – 8 av 10 svenskar vill att Sverige ska förbjuda minkfarmning. Motståndet mot pälsfarmerna är starkt bland samtliga riksdagspartiers väljare.

Också allt fler konsumenter och företag tar ställning för pälsdjuren. Gucci, H&M, Versace, Armani, Ralph Lauren och Hugo Boss är bara några av modejättarna som har lämnat pälsen bakom sig och allt fler väljer aktivt bort pälsprodukter när de handlar.

Mer information om pälsdjursuppfödningen i Sverige finns här

Sammanfattning för media

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem