Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Save Cruelty Free Cosmetics

Sedan 2013 har djurtestad kosmetika varit förbjudet i EU - men nu är det förbudet hotat. Se vad du kan göra för försöksdjuren i EU!

Trots förbudet mot djurtestad kosmetika inom EU har nu den europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) föreslagit nya djurtester på ingredienser som varit säkra att använda för människor i många år. Om det här förslaget går igenom vore det ett stort bakslag för djuren, då miljoner av djur återigen skulle utsättas för plågsamma djurförsök.

Save Cruelty Free Cosmetics är ett europeiskt medborgarinitiativ med målet att försvara förbudet mot djurtestad kosmetika och att EU ska ta fram en färdplan för att fasa ut samtliga djurförsök. Vi behöver nå upp i 1 miljon namn för att initiativet ska ha en chans att bli ett lagförslag.

Då detta är ett europeiskt medborgarinitiativ ställs krav på personnummer för att säkerställa att den som skriver under är medborgare i ett EU-land och att endast en person skriver under en gång. Du skriver under på EU:s officiella hemsida. Uppgifterna används inte till något annat än just detta upprop och delas inte vidare på något sätt.

Inga djur ska behöva utsättas för plågsamma djurförsök - skriv under medborgarinitiativet!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem