Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

99 miljoner på sommarturnén

Sommarturnén rullade i gång i maj med kampanjen 99 miljoner för att få fler att välja bort kycklingar från tallriken. Kampanjens fokus var att uppmärksamma hur de svenska kycklingarnas levnadsförhållanden ser ut och inspirera de vi möter att göra djurvänliga val.

Kycklingar är de djur som är flest och har det sämst. Kycklingarna lever trångt under sitt 35 dagar korta liv i kycklingindustrin. Upp till 25 individer trängs på en kvadratmeter, en yta som motsvarar ungefär ett A4-ark per individ. Kycklingarna i industrin är avlade för att växa extremt snabbt. Det leder till risk för sjukdomar, rörelsestörningar och smärtor i benen. Varje år dödas nästan 99 000 000 kycklingar bara i Sverige. Det innebär att 93 % av alla djur som slaktas är kycklingar.

Djurens Rätt vill förändra situationen för kycklingarna i Sverige. Under sommarturné 2019 var därför kycklingarna i fokus med kampanjen 99 miljoner. Djurens Rätt har genom samtal och informationsspridning påverkat tusentals personer att ifrågasätta ätandet av kycklingar.
Vill du vara med och hjälpa kycklingarna? 

Även om sommarturnén är slut kan du fortsätta kämpa för kycklingarna med oss:

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem