Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Årets kampanj

Turnécoachen Coral på Statement Festival 2018.

Sommarturnén rullade igång i maj med kampanjen Pälslöftet. Kampanjens fokus har varit att uppmärksamma den utredning som genomförs av Jordbruksverket om minkarnas välmående i svensk pälsdjursindustri. Utredningen beräknas vara klar i januari 2019, och kampanjen Pälslöftet drivs tills utredningen är färdigställd.

Trots att 8 av 10 svenskar är emot minkfarmning är Sverige inte ett av dem länder som förbjudit pälsdjursfarmning. Därför föds det fortfarande upp fler än en miljon minkar i Sverige varje år och senare dödas för sin päls skull. Minkarna lever sina liv i gallerburar staplade längs långa rader med för många grannar. Livet i bur är inte naturligt för en mink, i det vilda lever minkar ensamma, i stora revir där de rör sig flera kilometer per dag.

Djurskyddsproblemen på minkfarmerna är stora och de senaste åren har flera länder i Europa förbjudit pälsdjursfarmning. I början av 2018 meddelade Norges regering en avvecklingsplan för den norska pälsdjursfarmningen. De är därmed första nordiska landet som är på väg att införa ett förbud. Trenden är tydlig – pälsdjursfarmning hör till historien.

Lämna ett pälslöfte!

Det är hög tid att sätta press på den svenska regeringen i frågan om pälsdjursfarmning. Pälslöftet är en del i Djurens Rätts kampanj för att placera frågan om minkarna på den politiska dagordningen. Minkarna behöver ditt stöd! Lämna pälslöftet och ta ställning för en bättre värld.

Utöver att lämna pälslöftet finns det fler sätt att delta kampanjen! Du kan:

Möjligheterna är oändliga och varje engagemang för minkarna räknas!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem