Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Kycklingkampanjen på sommarturnén

Sommarturnén 2022 rullar igång i maj med Djurens Rätts Kycklingkampanjen för att få fler att välja bort kycklingar från tallriken. Kampanjens fokus är att uppmärksamma hur de svenska kycklingarnas levnadsförhållanden ser ut och inspirera de vi möter att göra djurvänliga val.

Kycklingar är de djur som är flest och har det sämst. Kycklingarna lever trångt under sitt 35 dagar korta liv i kycklingindustrin. Upp till 25 individer trängs på en kvadratmeter, en yta som motsvarar ungefär ett A4-ark per individ. Kycklingarna i industrin är avlade för att växa extremt snabbt. Det leder till risk för sjukdomar, rörelsestörningar och smärtor i benen. Varje år dödas över 100 miljoner kycklingar bara i Sverige. Det innebär att över 90 % av alla djur som slaktas är kycklingar.

Djurens Rätt vill förändra situationen för kycklingarna i Sverige. Under sommarturnén är därför kycklingarna i fokus med Kycklingkampanjen. Djurens Rätt påverkar genom samtal och informationsspridning tusentals personer att ifrågasätta ätandet av kycklingar.

Vill du vara med och hjälpa kycklingarna? 
Förutom att vara med på sommarturnén finns det andra sätt att göra skillnad för kycklingarna. Här hittar du några tips på hur du kan kämpa för kycklingarna med oss:

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem