Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Vad är sommarturnén?

Djurens Rätts tält under Almedalsveckan 2019.

Varje sommar sedan år 2006 har Djurens Rätt besökt gator och torg, marknader, stadsfester och festivaler runt om i Sverige. Sommarturnén är förmodligen Sveriges största ideella informationssatsning. Turnén drivs framför allt av ideella krafter och engagerar omkring 100 volontärer varje år. Vi delar ut informationsmaterial, sprider kunskap om djurens situation och påverkar tusentals människor till att göra djurvänliga val. Varje sommarturné genomsyras av en kampanj som blir fokus för arbetet under sommaren. Under åren har vi drivit en mängd olika kampanjer, bland annat "99 miljoner" för kycklingarna, "Pälslöftet" för minkarna och "Ingen semester i skinkfabriken" för grisarna med flera. 

Sommarturnén pågår varje år från maj till september, med högst fokus runt högsommarmånaderna juni, juli och augusti. Vi besöker de flesta av de stora festivalerna och flera andra platser och evenemang runt om i sommarsverige.

Vi gör omkring 80 turnéstopp varje sommar och träffar tusentals människor. För många människor sker det allra första mötet med Djurens Rätt på ett av sommarturnéns stopp. Sommarturnén är ett koncept för att skapa positiva tillfällen för djurrättsdiskussioner. Ett koncept som hittills visat sig vara mycket effektivt – och roligt!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem