Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djur som har fått hjälp

Dessa är några av de djur som har fått hjälp av Systrarna Panofskys minnesfond.

Zelma

Hunden Zelma fick urinsten som krävde en akut operation. Zelma är nu helt återställd.

Paprika

Katten Paprika är upphittad som hemlös och var i behov av undersökning och behandling. Hon mår i dag bra men kommer att behöva en mun- och tandsanering när hon återhämtat sig fullt ut. Hon har fått ett kärleksfullt hem hos sin upphittare.

Kanilla

Två vädurskaniner som omhändertagits av myndighet på grund av vanvård var i behov av veterinärvård. En av dem hade en pipande andning och den andra en akut livmoderinflammation. Vid operationen upptäcktes maligna tumörer hos Petra så hon fick några fina månader innan hon fick somna in. Kompisen Kanilla mår i dag bra. 

Shila

Upphittad ungkatt med svår lunginflammation och full av mask fick vård och behandling och mår i dag mycket bättre. Hon heter nu Shila och har fått ett hem med en kattkompis.

Spice

Katten Spice hade en knöl vid ändtarmen som var i behov av operation då han hade stor smärta när han skulle ha avföring. Han är nu helt återställd.

Polly

Omplaceringshunden Polly var i  behov av en snabb operation då hon kissade blod pga av två stora urinstenar. Hon mår nu bra.

Snövit

Utmärglad upphittad ungkatt med kraftig hälta som orsakades av att ena bakbenet hade läkt ihop själv efter ett brott. Efter att ha fått svansen med blodförgiftning och en tå amputerad och sina skadade baktassar åtgärdade, mår hon idag bra.  Snövit fick sitt namn och ett föralltidhem hos sin hjälpare.

Mr. Grey

Katt som kom till ett hus där han fick mat. Han såg ledsen ut och var hungrig. Haltade lite och lyfte upp ena framtassen. Pälsen tilltufsad. Sår på ena örat och full av fästingar. Husägaren har sett honom vandra omkring under ett tag innan hon tog honom till sig. Veterinären bedömde honom vara 10-13 år gammal och tyckte han var en charmig äldre herre. Han behandlades med parasitmedel samt fick opereras vid ena örat där han hade ett sår som innehöll var och bakterier. Han fick också fått antibiotika och smärtlindring för inflammation i huden och smärta i tassen. Han har fått sin vaccinationer och kommer att kastreras när han återhämtat sig helt. Och han har fått ett föralltidhem hos sin hjälpare och han heter nu Mr. Grey.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem