Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Tillsätt en djurskyddsminister!

Djurskydd är en viktig fråga för medborgarna i Sverige och Europa. Inrättande av en djurskyddsminister och en expertmyndighet för djurskydd kan spegla att etisk hänsyn till djur är en grundläggande värdering i samhället. Det spelar roll, inte bara för djuren själva, utan också för befolkningen hur djuren behandlas. Vi vill leva med vetskapen att djur har det bra.

Problemet just nu är att det inte finns någon minister eller myndighet med ett prioriterat ansvar för djurens välfärd. Idag är det landsbygdsministerns ansvar och Jordbruksverket är myndigheten som arbetar med djurskydd som då ligger under Näringsdepartementet. Ansvaret är alltså dubbelt. Dels att se till näringens intresse, dels djurens. Allt för ofta ser vi att djurens intresse prioriteras ned till förmån för industrins intresse. Det djurskydd som får plats är det som funkar enligt industrin.

En djurskyddsminister och en expertmyndighet kan vara en motvikt som lyfter djurens perspektiv till politisk nivå i samband med att beslut tas. Här kan också idéer utvecklas för vad som behövs för att höja den svenska djuromsorgen. Djurens Rätt menar att frågan om djurs välfärd hade fått en mycket högre prioritet om Sverige haft en djurskyddsminister och en djurskyddsmyndighet.

Tycker du som vi att djuren behöver en röst i Sveriges regering och bland svenska myndigheter? Skriv under uppropet!

Ge djuren en röst i politiken - skriv under för en djurskyddsminister!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem