Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Gåvor och medlemskap

Vad använder ni gåvor och medlemsavgifter till?

Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Pengarna går till allt som har med verksamheten att göra: informationsmaterial, research, vår medlemstidning, löner till våra anställda, hantering av medlemsregister, informationsspridning, kampanjer osv.  Vi riktar oss till den breda allmänheten och verkar på så vis opinionsbildande.  I Djurens Rätts arbete ingår bland annat att hjälpa konsumenter att handla mer djurvänligt. Vi riktar oss också till politiker för att påverka lagar, regler och andra beslut. Vi för även dialog med företag för att uppmana till djurvänliga beslut.

Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll vilket innebär att minst 75 procent av insamlade medel ska gå till ändamålet, alltså vårt arbete för djuren. Mer detaljerad information om vår ekonomi kan du få genom att beställa vår senaste ekonomi- och verksamhetsberättelse.

Djurens Rätt granskas även av Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) för att våra givare ska veta att deras gåvor går till rätt syfte. Under 2018 uppfyllde Djurens Rätt samtliga kategorier i FRIIs kvalitetskod precis som under tidigare granskningar.

Frii och 90-konto

 

Länk till svaret

Har ni ett IBAN-nummer?

Ja, det har vi!

IBAN: SE49 9500 0099 6034 0901 0877
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS

Länk till svaret

Finns det fler sätt att stödja arbetet för djuren?

Skapa en insamling

Starta en insamling på betternow eller med facebooks insamlingsverktyg för att stödja arbetet för djuren. Du bjuder lätt in dina vänner och bidrar tillsammans till Djurens Rätts arbete. 

Skänk aktieutdelning

Du som privatperson kan skänka aktieutdelning på börsnoterade aktier till Djurens Rätt utan att det dras kapitalskatt. Gåvan till arbete för djuren blir större utan att det kostar dig något extra. Läs mer om att skänka aktieutdelning här

Länk till svaret

Har ni Swish?

Om du vill swisha en gåva till Djurens Rätt så kan du göra det till nummer 90 10 877. Stort tack på förhand, tillsammans gör vi skillnad!

Länk till svaret

Hur får jag medlemsrabatt i shoppen?

För att få medlemsrabatt fyller du i din rabattkod i shoppens kassa. Du hittar rabattkoden på ditt medlemskort som du hittar i appen Djurvänligt.

På din mobila enhet

För att få rabatt när du gör köp med din mobila enhet går du till kassan. Där trycker du på länken "Har du en kupongkod?" och fyller sedan i din rabattkod i fältet som visas.

1: Tryck på "har du en kupongkod?"2: Fyll i rabattkoden3: Nu ser du rabatten dras av på ditt belopp i kassan

Till shoppen

På din dator

För att få rabatt när du handlar via webbläsaren i din dator går du till kassan. Under listan på dina varor finns knappen "Lägg till rabattkod", klicka på den och fyll i koden.

Tryck på knappen "Lägg till rabattkod"2: Skriv in rabattkoden

Till shoppen

Länk till svaret

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap, det finns ingen bindningstid. Om du är månadsgivare via autogiro kan du även pausa ditt medlemskap i upp till tre månader, eller sänka ditt belopp.

Kontakta medlemsservice så hjälper vi dig.

Länk till svaret

Hur får jag ett medlemskort?

Om du har en smartphone kan du ladda ner vår app Djurvänligt där du bland annat kan hämta ditt medlemskort digitalt - då har du det alltid nära till hands i telefonen. 

Om du inte har någon smartphone och ändå vill ha ett medlemskort kan du kontakta medlemsservice så skickar vi ett papperskort till dig.

Länk till svaret

Hur ändrar jag min adress i medlemsregistret?

Fyll i din gamla och din nya adress i detta formulär så kommer informationen till medlemsservice.

Länk till svaret

Vad har jag för medlemsnummer?

Alla utskick vi gör (till exempel brev, medlemstidningen, osv.) har ditt medlemsnummer tryckt intill ditt namn och adress. Det brukar vara ett fem- eller sexsiffrigt nummer.

Om du inte har något utskick nära till hands kan du alltid kontakta medlemsservice så hjälper vi dig.

Länk till svaret

Kan jag ändra mitt månadsbelopp som månadsgivare?

Ja. Som månadsgivare kan du när som helst ändra ditt månadsbelopp. Du kan välja att ge hur mycket eller lite du vill, dock minst 35 kr/mån.

Om du hör av dig innan den 25:e så kan vi göra ändringen direkt, annars kommer ändringen att ske fr.o.m. nästa dragning.

Kontakta oss på [email protected] eller ring 08-555 914 40. Uppge gärna ditt medlemsnummer vid kontakt med oss. Här kan du enkelt öka ditt stöd.

Länk till svaret

Vad kostar det att vara medlem i Djurens Rätt?

Du kan betala ditt medlemskap via autogiro, det kallas att vara månadsgivande medlem. Då väljer du själv hur mycket du vill ge varje månad, men minst 35 kronor. Du kan när som helst pausa ditt givande eller ändra ditt belopp. Oavsett vilket belopp du väljer så ingår medlemsavgiften.

Om du inte kan betala via autogiro, eller om du är under 18 år, kan du betala medlemsavgiften per kalenderår. Då kostar det 240 kr/år för fullbetalande medlemmar och 100 kr/år om du är under 26 år eller pensionär.

Att betala via autogiro är det absolut mest kostnadseffektiva sättet att stödja oss som medlem. Då går minst andel av medlemsavgiften till att administrera själva medlemskapet, och en större andel kan gå direkt till påverkansarbete för djuren. Men din röst som medlem är ju dock alltid lika värdefull för vårt arbete. 

Här kan du bli medlem!

Länk till svaret

Vad innebär ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben?

Rädda Djuren-klubben är Djurens Rätts barnklubb. Alla som blir medlemmar i Djurens Rätt och är upp till och med 13 år blir automatiskt medlemmar i Rädda Djuren-klubben och får klubbens egen medlemstidning, Klubbnytt. Den utkommer med fem nummer per år och innehåller bland annat recept, pyssel, fakta om djur och intervjuer.

Vi tycker att det är viktigt att lära barn om djur. Empati är en förmåga som behöver träning och Rädda Djuren-klubbens material hjälper barn att utveckla sin medkänsla för alla levande varelser.

Medlemskapet kostar 100 kr per kalenderår.

Rädda Djuren-klubben har också en egen hemsida, www.raddadjuren.se.

Länk till svaret

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem