• 1 miljon minkar dödas varje år
  Kampanjen #minröstförminkarna fortsätter!
  Bild 1 av 12
 • Tack för din röst
  Över 30 000 namn samlades in under kampanjen 2013
  Bild 2 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Motiveringar från minkkampanjen sommaren 2013
  Bild 3 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 4 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 5 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 6 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 7 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 8 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 9 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 10 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 11 av 12
 • Motiveringar för minkarna
  Bild 12 av 12

Välkommen till Djurens Rätts sommarturne!

Kampanjen DITT VAL - MITT LIV

Med kampanjen Ditt val – mitt liv vill Djurens Rätt sätta minkarnas liv och död högt upp på den politiska agendan. Kampanjen är fortsättningen på
den pälskampanj som pågår fram till riksdagsvalet 2014. Över en miljon minkar föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer runt om i Sverige varje år.
Detta trots att 7 av 10 svenskar är emot minkfarmning. Vårt mål är att pälsdjursfarmningen i Sverige ska avvecklas i samband med valet i september.

Hittills i kampanjen har vi samlat in över 30 000 namnunderskrifter som ska lämnas över till riksdagen under våren 2014. I sommar tar kampanjen nästa steg mot ett förbud mot pälsfarmning i Sverige! Följ oss här och i sociala medier på #minröstförminkarna

Vad är sommarturnén?

Sommarturnén är ett samlingsnamn för alla våra aktiviteter under sommaren. Namn samlas på protestlistor, infomaterial och vegorecept delas ut, nya medlemmar strömmar till och vi som deltar får nya djurrättsvänner! Sommarturnén är ett koncept för att skapa positiva tillfällen för djurrättsdiskussioner. Ett koncept som hittills visat sig vara mycket effektivt – och roligt! Vår sommarsatsning har sedan vår första turné 2006 vuxit i omfattning varje sommar och 2014 blir inget undantag. Djurens Rätts sommarturné är förmodligen Sveriges största ideella informationssatsning vilket vi förstås är mycket stolta över. Följ oss gärna bakom kulisserna på vår sommarblogg www.sommarturnebloggen.se.

Var vill du se oss under 2014? Skicka gärna ditt förslag till sommarturne@djurensratt.se.

2013 år turné

Vi vill rikta ett super-mega-dunder-stort TACK till alla er som var med och jobbade med sommarturnén på ett eller annat sätt under 2013. Det är insatserna från alla de fantastiska, engagerade volontärer som gör sommarturnén möjlig! Vill du fortsätta bidra med ditt engagemang för djuren? Bli aktiv i Djurens Rätt!

Tillsammans gjorde vi under sommaren 2013 ca 70 turnéstopp och var ute på resande fot i totalt 148 dagar! Vi har samlade in 16357 namn för minkarna och hälsade 695 nya medlemmar välkomna till Djurens Rätt!

Så många spännande möten och intressanta diskussioner vi har haft! Vi har pratat med tusentals människor runt om i landet på marknader, loppisar, festivaler och konserter och vi har delat ut informationsmaterial i massor. 30228 broschyrer, visitkort, flyers och tidningar har bytt ägare under den här sommaren. Vi hoppas att du vill vara med i sommar igen!

Här bredvid kan du se ett filmklipp på hur det hela gick till.

Uppdaterad: 24 april 2014