Hoppa till huvudinnehåll
Sommarturné

Sommarturné

Välkommen till Djurens Rätts sommarturné - Sveriges största ideella informationssatsning!

Varje sommar sedan 2006 åker vi ut i Sverige och finns på gator och torg, mässor och marknader och festivaler. Sommarturnén pågår varje år från maj till augusti, med högst fokus runt högsommarmånaderna juni, juli och augusti. Vi besöker de flesta av de stora festivalerna och flera andra platser runt om i sommarsverige. Turnén drivs framför allt av ideella krafter och engagerar omkring 100 volontärer varje år!

Sommarturnén är ett koncept för att skapa positiva tillfällen för djurrättsdiskussioner. Ett koncept som hittills visat sig vara mycket effektivt – och roligt!

Bli volontär

Som volontär på Sommarturnén deltar du på så många turnéstopp i din närhet som du har möjlighet till. På dem får du, med stöd av den ansvarige turnécoachen, coachning i medlemsvärvning och hur en bäst kan sprida djurrättsbudskap. Du hjälper till att sätta upp vår monterplats, delar ut flyers, pratar och diskuterar med besökare, värvar medlemmar och umgås med andra likasinnade under några intensiva dagar. Volontäranmälan öppnar senare under våren och går att hitta på denna sida. Utan volontärer finns ingen sommarturné!

Jobba som turnécoach

Som turnécoach utgår du från våra kontor i antingen Umeå, Stockholm eller Göteborg och ansvarar, i samråd med kampanjcoachen, för turnéstoppen på plats. I arbetsuppgifterna ingår att under sommarmånaderna planera och genomföra turnéstopp, att arbetsleda, handleda och entusiasmera de volontärer som deltar under sommarturnén och att rekrytera medlemmar till organisationen samt coacha volontärer i medlemsvärvning m.m. Tjänsterna ligger ute här med sista ansökningsdag den 20 februari.

Anordna egna turnéstopp

Om du inte har möjlighet att följa med på turnéstopp eller vill göra något mer kan du anordna egna turnéstopp! Omfattningen bestämmer du själv. Det kan innebära att dela ut vegorecept på stadens/ortens torg eller att bemanna ett infotält på en marknad eller festival. Kontakta oss med dina idéer! Våra lokalavdelningar runtom i landet anordnar även ett tjugotal egna turnéstopp varje sommar.

Samarbete 

Är du t.ex. artist eller driver/jobbar på ett företag som vill samarbeta med Sommarturnén? Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt. Tillsammans gör vi skillnad! Vi har genom åren haft många samarbeten med både artister, musikgrupper och företag på festivaler och via kampanjer. 

Kontakt

Har du frågor om sommarturnén? Vill du att vi ska komma till er festival? Vill du eller ditt företag samarbeta med oss? Kontakta oss på sommarturne@djurensratt.se.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem