• Sommarturnébilen
  Häng med på turné!
  Bild 1 av 5
 • Turnén på Eskilstuna parkfestival 2014
  Turnén på Eskilstuna parkfestival 2014
  Bild 2 av 5
 • Ungdomar vid turnétältet
  Sommarturnén på Schools Out-festivalen 2014
  Bild 3 av 5
 • Turnéstopp på UxU i Umeå 2014
  Turnéstopp på UxU i Umeå 2014
  Bild 4 av 5
 • Turnétält
  Sommarturnégäng 2013
  Bild 5 av 5

Djurens Rätts sommarturne

Välkommen till Djurens Rätts sommarturné - Sveriges största ideella informationssatsning! Sommaren 2015 drar vi ut på turné för 10 året i rad. Häng med!

Vad är sommarturnén?

Varje sommar, sedan 2006, åker vi ut i Sverige och finns på gator och torg, mässor och marknader och festivaler. Under sommarturnén drivs vanligtvis Djurens Rätt största och huvudsakliga kampanj för året. 

turnéstoppn med Claes och Kajnin

Turnén pågår under månaderna april/maj - augusti med högst koncentration under högsommarmånaderna juni, juli och augusti. Vi gör omkring 80-90 turnéstopp och når flera hundra tusen människor varje år. Arbetet drivs framför allt av ideella krafter och engagerar omkring 100 volontärer varje år!

Turnéhäng i tältet

För många människor sker det allra första mötet med Djurens Rätt på ett av sommarturnéns stopp. Sommarturnén är ett koncept för att skapa positiva tillfällen för djurrättsdiskussioner. Ett koncept som hittills visat sig vara mycket effektivt – och roligt!

Sommaren 2014

Sommaren 2014 blev en rekordsommar! Vi har aldrig tidigare värvat så många nya medlemmar till Djurens Rätt som vi gjorde under sommaren 2014. Vi satte upp ett mål på att värva 1000 nya medlemmar och varje ny medlem symboliserades genom en pärla i en glasflaska. I slutet av juli var flaskan full och vi bara fortsatte och fler medlemmar blev det. Nästan 1400 st!

flaskorna

Sommaren i siffror

 • Vi slog "all time high" i medlemsvärvning och välkomnade hela 1396 nya medlemmar till Djurens Rätt!
 • Sommarturnén har engagerat omkring 150 volontärer, det är tack vare er vi kan ha en somarturné.
 • Över 3500 personer deltog i undersökningen kring vilket som är Sverige mest djurvänliga parti. Vem vann då? Läs vår intervju med det "vinnande" partiet här.
 • Över 2500 personer har kryssat i våra röstkort som säger att djurfrågor är viktiga och bör få större utrymme i svensk politik.
 • Vi har delat ut ca 28000 olika foldrar, informationsblad recept och tidningar till alla de vi mött.
 • Vi har gjort 77 turnéstopp och sammantalgt varit ute på turné i 139 dagar.
 • Som mest så har vi varit på plats på hela 7 ställen samtidigt (Ulricehamn, Stockholm, Näsåker, Östersund, Gävle, Nyköping och Karlskrona)

 

Kampanjen 2014 DITT VAL - MITT LIV

Över en miljon minkar  föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer runt om i Sverige varje år. Detta trots att 8 av 10 svenskar är emot minkfarmning. Kampanjen DITT VAL - MITT LIV är fortsättningen på den pälskampanj som startade under våren 2013 och som pågick fram till riksdagsvalet i sept 2014. Syftet med kampanjen har varit att sätta minkarnas liv och död högt upp på den politiska agendan. Vårt mål är att pälsdjursfarmningen i Sverige ska avvecklas som en följd av valet i september. Läs mer om kampanjen på www.djurensratt.se/mink.

överläming

Under våren 2014 lämnade vi över 30 000 namnunderskrifter mot minkfarmning till riksdagen. Under sommaren 2014 har kampanjen fortsatt och hundratals människor har under sommaren gjort sin röst hörd genom att maila sina lokala riksdagskandidater för att få dem att arbeta för en avveckling av pälsdjursindustrin.

Kampanjen avslutades vid valet 2014 men Djurens Rätts arbete för en avveckling av pälsdjursindustrin fortsätter. Det fortsätter tills alla burar är tomma! Läs mer på www.djurensratt.se/mink

Uppdaterad: 31 mars 2015