• Ungdomar vid turnétältet
  Sommarturnén på Schools Out-festivalen
  Bild 1 av 3
 • 8 av 10 svenskar vill att minkfarmning ska förbjudas
  Kampanjen #minröstförminkarna fortsätter i ny tappning 2014
  Bild 2 av 3
 • Turnétält
  Bild 3 av 3

Djurens Rätts sommarturne

Häng med på turné!

Djurens Rätts sommarturné är förmodligen Sveriges största ideella informationssatsning. Varje sommar, sedan 2006, åker vi ut i Sverige och finns på gator och torg, mässor och marknader och festivaler. Under sommarturnén drivs vanligtvis Djurens Rätt största och huvudsakliga kampanj för året. 

turnéstoppn med Claes och Kajnin

Turnén pågår under månaderna april/maj - augusti med högst koncentration under högsommarmånaderna juni, juli och augusti. Vi gör omkring 80 turnéstopp och når flera hundra tusen människor varje år. Arbetet drivs framför allt av ideella krafter och engagerar omkring 100 volontärer varje år!

Turnéhäng i tältet

För många människor sker det allra första mötet med Djurens Rätt på ett av sommarturnéns stopp. Sommarturnén är ett koncept för att skapa positiva tillfällen för djurrättsdiskussioner. Ett koncept som hittills visat sig vara mycket effektivt – och roligt! Följ oss gärna bakom kulisserna på vår sommarblogg www.sommarturnebloggen.se.

Var vill du se oss under 2014? Skicka gärna ditt förslag till sommarturne@djurensratt.se.

Kampanjen DITT VAL - MITT LIV

Med kampanjen Ditt val – mitt liv vill Djurens Rätt sätta minkarnas liv och död högt upp på den politiska agendan. Kampanjen är fortsättningen på den pälskampanj som startade under våren 2013 och pågår fram till riksdagsvalet 2014. Över en miljon minkar  föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer runt om i Sverige varje år. Detta trots att 8 av 10 svenskar är emot minkfarmning. Vårt mål är att pälsdjursfarmningen i Sverige ska avvecklas som en följd av valet i september.

överläming

Hittills i kampanjen har vi samlat in över 30 000 namnunderskrifter som ska lämnas över till riksdagen under våren 2014. I sommar tar kampanjen nästa steg mot ett förbud mot pälsfarmning i Sverige! Följ oss här och i sociala medier på #minröstförminkarna

2013 år turné i siffror

Tillsammans gjorde vi under sommaren 2013 ca 70 turnéstopp och var ute på resande fot i totalt 148 dagar! Vi har samlade in 16357 namn för minkarna och hälsade 741 nya medlemmar välkomna till Djurens Rätt!

Uppdaterad: 27 augusti 2014