Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

14 600 får drunknade när transportfartyg välte

Foto: Animals International

Ett skepp lastat med 14 000 får har vält omkull i en hamn i Rumänien. Många av fåren tros ha drunknat. Det här är verkligheten bakom EU:s långa djurtransporter.

Skeppet Queen Hind välte på söndagsmorgonen i den rumänska hamnen Midia och på bilder går det att se hur halva skeppet ligger under vattenytan. På skeppet fanns mer än 14 000 får. En del av fåren har räddats men tusentals tros ha drunknat när båten välte och tog in vatten. En del får har hittats simmande nära skeppet.

Fåren skulle transporteras från EU-landet Rumänien till Saudiarabien.

I september 2017 deltog Djurens Rätt i överlämning av mer än 1 miljon namnunderskrifter mot Europas långa och plågsamma djurtransporter. Av de insamlade namnen, som lämnades över till EU-kommissionär Vytenis Andriukaitis, kom drygt 140 000 från Sverige.

Men djurtransporterna fortsätter, och händelsen i den rumänska hamnen Midia kommer tyvärr inte vara sista gången vi hör om tusentals och åter tusentals djur som far illa på EU:s långa djurtransporter.

Djurtransporterna måste upphöra. Det här kan inte tillåtas fortsätta längre. Bli medlem i Djurens Rätt och hjälp oss förändra.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

24 november 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem