Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Allt för en djurvänlig påsk

Det blir allt enklare för den konsument som vill fira en djurvänliga påsk. Djurens Rätt hjälper till med nya, informativa videos och goda recept.

- Många förknippar påsken med att äta ägg och sill, med våra filmer och recept vill vi visa att du inte behöver avstå från dina favoriter på påskbordet när du väljer vego. Många rätter går att veganisera och är supergoda, något som många förvånas över, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego.

I fyra nya påskvideos visar Djurens Rätt upp några av alla de veganska påskrätter som det går att välja att äta under högtiden. Recepten inkluderar bland annat (V)eggsnittar, avokadohalvor med skagen, pajer och smörgåstårta. Allt helt växtbaserat.

Även frågan om fjädrarnas vara eller icke-vara är aktuell under påsken. I Djurens Rätts årliga kartläggning väljer nu 264 av Sveriges 290 kommuner påskpynt utan fjädrar i. Hos Rädda Djuren-klubben finns tips för alla de som vill pynta djurvänligt i påsk.

Under påsken äts det 50 miljoner (eller 3 000 ton) ägg. I det senaste avsnittet av podden På djurens sida!, där vi fokuserar helt och hållet på påsken, pratar vi om hönor, burar och veganskt påskgodis.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

31 mars 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem