Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Årstiderna tar märkningen I’M VEGAN

Årstidernas matkassar Veganska Matkassen och Glutenfria Vegankassen är de första matkassarna i Sverige som använder Djurens Rätts märkning I’M VEGAN.

Årstiderna har sedan 2006 producerat och sålt ekologiska livsmedel och matkassar med ett grönt fokus. De har alltid utgått från matkassar med mer grönt och mindre kött på tallriken och idag får deras två veganska matkassar - Veganska Matkassen och Glutenfria Vegankassen, som de första matkassarna i Sverige, Djurens Rätts märkning I’M VEGAN.

- I en värld av ett otroligt stort utbud av det mesta, kan det vara svårt att navigera och hitta rätt. Med hjälp av en märkning som vi själva tycker är bra och har tillit för, kan vi hjälpa kunderna att snabbt identifiera de veganska produkterna vi har, säger Rachel Seow Sosa, marknad- och säljchef på Årstiderna.

I'M VEGAN är en veganmärkning som går att använda på produkter såsom menyer, skyltar och annat tryckt material. Att använda märkningen I'M VEGAN är ett enkelt, tydligt och självklart sätt att visa konsumenterna att ett varumärke uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter. Märkningen gick tidigare under namnet 100 % VEGANSKT, men har fått nytt namn och ny form.

Samtidigt har Årstiderna valt att jobba med European Chicken Commitment, som består av ett antal välfärdskriterier, i sina upphandlingar. Dessa kriterier innebär bland annat att kycklingarna ska ha mer utrymme, att de ska få gå ut, att snabbväxande hybrider inte ska användas och att berikning ska ges i form av sittpinnar. 100 % av kycklingarna som köps in av Årstiderna ska ha haft tillgång till utevistelse 

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Konsumentansvarig

1 november 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem