Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt firar internationella vegandagen med ny inspirationssajt

Banner med bilder på vegomat samt Välj vegos logga i mitten
Den nya sajten släpps den 1 november!

Den 1 november, på internationella vegandagen, släpper vi en ny sajt som ska inspirera till att välja vego. Det är den tidigare prisbelönta sajten Vegokoll som har bytt skepnad under hösten och nu nylanseras under namnet väljvego.se.

På väljvego.se får du recept, matpepp och inspiration för hur du kan börja eller fortsätta välja vego. Du får lära dig hur du veganiserar dina favoritreceptet, hittar nya ställen att äta på och så bjuds det förstås på alla de senaste nyheterna inom vego.

– Vi har verkligen maxat den här sajten med pepp, utmaningar och inspiration! Vår klassiker vegolistan, som listar Sveriges veganska produkter har också fått en behövlig remake så det kommer att finnas godsaker här både för newbien och nörden, säger Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

Allt fler väljer vego idag och omkring var tionde svensk är vegetarian eller vegan och siffran är ännu högre bland unga. I Djurens Rätts senaste opinionsundersökning så uppgav en av fem svenskar under 30 år att de är vegetarianer eller veganer.  

– Vegomarknaden har ju exploderat. Förut hade vi en vegolista där vi manuellt la upp varje ny vegansk produkt så att alla vegos skulle veta vad som var nytt på marknaden. Idag hjälps personer över hela Sverige åt att uppdatera Vegolistan via appen Vegokoll och ca 10 nya produkter läggs upp varje dag, säger Francesca Vilches.

Djurens Rätt har tagit fram väljvego.se i samarbete med den normkritiska kommunikationsbyrån MADDER. I samband med den nya sajten får väljvego.se även en egen Facebooksida där lanseringen kommer att livesändas mellan klockan 15.00 och 18.00. Passa på att ställa dina frågor om vego!

Till väljvego på Facebook!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationschef

31 oktober 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem