Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt uppmanar Frankrike att stoppa pälsindustrin

Foto: Shutterstock

Djurens Rätt skickade den 21 september ett brev till den franska ambassaden med en uppmaning om att främja ett förbud mot pälsdjursuppfödning i landet.

Det finns fyra minkfarmer kvar i Frankrike. Samtliga har visat stora brister i djuromsorgen under de senaste åren. Tillsammans med Fur Free Alliance uppmanar nu Djurens Rätt till en avveckling av pälsdjursuppfödningen i landet. 

– Vi skulle självklart vilja se att Sverige kunde gå före i den här frågan, men då inget ännu hänt måste vi få ett politiskt tryck från andra länder. Kan Norge, så kan Sverige och Frankrike. Vi hoppas att den franska ambassadören i Sverige ser fördelarna med att ställa sig på djurens sida, säger Camilla Bergvall, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Om Frankrike skulle avveckla sin pälsdjursuppfödning skulle de bli ett av 16 andra länder i Europa som redan gjort det eller är på väg att göra det. Och då är inte Polen medräknat.

Camilla Bergvall

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för.

Anna Harenius

Anna Harenius | Sakkunnig

21 september 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem