Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Elite Hotels - första hotellkedjan som ställer högre krav på kycklingindustrin

Hotellkedjan Elite Hotels, som även äger restaurangkedjan The Bishops Arms, blir första hotellkedjan i Sverige att ställa krav för kycklingarna genom att börja arbeta med European Chicken Commitment (ECC). Detta innebär bland annat att de säger nej till turbokycklingar och ja till att fler kycklingar får vistas utomhus. Omställningen för att möta samtliga kriterier i ECC kommer vara klar till 2026.

Elite Hotels blir den första hotellkedjan i Sverige som antar ECC som en del av sin inköpspolicy. Utöver sina totalt 39 hotell, äger och driver de även The Bishops Arms som återfinns på 41 platser runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i syd.

– För oss på Elite Hotels och The Bishops Arms är arbetet för bättre djurvälfärd en viktig och långsiktig fråga. Som ett steg i detta arbete har vi valt att ansluta oss till European Chicken Commitment. Vi ser det som ett konkret sätt att arbeta för att kycklingarna som föds upp inom livsmedelsindustrin ska få det bättre, säger Tomas Bäcklund, Chief Marketing Officer på Elite Hotels.

Djurens Rätt gläds åt att Elite Hotels går i framkant genom att ställa högre krav på kycklingindustrin.

– Det känns fantastiskt att Elite Hotels tar det här beslutet! Att vi nu även ser en vilja av att ställa mer krav för kycklingarna inom hotellsektorn är oerhört viktigt och jag hoppas att fler hotellkedjor nu väljer att gå samma väg, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer hos Djurens Rätt.

Ett annat företag som valt att gå samma väg är John Scott’s som går att hitta på sex orter runtom i landet uppdelat på totalt tolv restauranger, samt en restaurang i Puerto Banús, Spanien. 

Det är nu över 300 företag i Europa som valt att arbeta med ECC, varav många verksamma i Sverige. Några av de senaste företagen som valt att göra detta är Linnea & Basilika, Barrels och Texas Longhorn. På Kycklingläget hittar du alla företag som valt att ta större ansvar för kycklingarna. 

Djurfabrikerna måste monteras ned. Hjälp oss få ett slut på turbokycklingarnas lidande. Djurens Rätt behöver ditt stöd!

Viktor Hägg

Viktor Hägg | Specialist Företagsrelationer

17 mars 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem