Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Fastkedjade elefanter som inte kan röra sig - för vårt nöjes skull

Fastkedjade elefanter som inte kan röra sig – för vårt nöjes skull
Foto: Melissa Nystedt Svensson

Nya bilder tagna av en svensk turist i Thailand visar hur elefanter hålls fastkedjade utan möjlighet att röra sig. Så får de stå i väntan på nästa gång de används för att bära runt på turister. Detta djurplågeri måste upphöra!

Som turist i Thailand kan du erbjudas att få ”uppleva enastående regnskog och se vilda djur på nära håll i naturlig miljö” ridandes på en elefant. Men det som är en stunds underhållning för dig är ett livslångt lidande för elefanterna. För när elefanten inte fraktar turister är det vanligt att de hålls i en bur eller är fastbunden. Det är ett ensamt, begränsat liv som ger mycket lite utrymme för ett naturligt beteende.

Dessa bilder, fotograferade av Melissa Nystedt Svensson, visar hur elefanter som används för elefantridningar i Thailand hålls när de inte bär runt på turister. De hålls med frambenen fastkedjade, eller bundna vid ett träd, så hårt att de ha svårt att röra på dig. Elefanterna som syns på bilderna gungande fram och tillbaka, ett stereotypa beteende som är vanligt hos elefanter som inte får någon möjlighet att bete sig naturligt.

Fastkedjade elefanter som inte kan röra sig – för vårt nöjes skull

Som djurvänlig turist kan du hjälpa djur som lider! Turister är en viktig inkomstkälla både för de som utnyttjar djur och för turistbranschen. Därför kan det du säger och gör få stor effekt för djuren! Betala ALDRIG för att få rida på en elefant, även om det kan verka oskyldigt och harmlöst. Ställ krav på researrangörerna att de inte ska stödja eller marknadsföra aktiviteter där djur utnyttjas!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

20 januari 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem