Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Finlands största parti står nu bakom ett förbud mot pälsdjursfarmer

Foto: Shutterstock

Med 228 röster för och 188 mot beslutade Finlands Socialdemokratiska Parti att partiet nu står bakom ett förbud mot pälsdjursfarmning i Finland.

Det var under partiets kongress i Tammerfors som de finländska socialdemokraterna, det parti som landets statsminister Sanna Marin tillhör, som partiets nya inställning till pälsdjursfarmning röstades igenom.

Med beslutet står nu tre av fem politiska partier i Finland bakom ett förbud av pälsdjursfarmer i landet.

Landets djurorganisationer applåderar resultatet av omröstningen. "Djuren behöver alla sina försvarare och nu har en ny, viktig allierad anslutit sig", skriver djurrättsorganisationen Oikeutta eläimille. "Vi kommer närmare och närmare ett pälsfritt Finland", skriver organisationen Animalia på Facebook.

Finland hör till en av de stora pälsproducenterna i världen, särskilt när det gäller rävar. Även minkar och mårdhundar föds upp för sin päls på finska pälsfarmer.

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Hjälp oss förändra!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

25 augusti 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem