Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Fortsatt slaktsnusk på Kronfågel

Foto: Shutterstock

"Smutsig lokal, inredning och utrustning". Den bedömningen gjorde en av Livsmedelsverkets inspektörer när Kronfågels slakteri utanför Katrineholm granskades nyligen.

Lontrollen utfördes efter att rengöringen var slutförd och trots detta fanns en risk för att kycklingköttet skulle förorenas enligt Livsmedelsverkets rapport, det skriver tidningen FoodMonitor.

I rapporten går det att läsa om baljor som inte var rena, köttspill på golvet och i frysar etc. Livsmedelsverket skriver i samma rapport att de överväger åtgärder och att Kronfågel har en skyldighet att följa livsmedelslagstiftningen.

Djurens Rätt har gång efter gång rapporterat om det djurplågeri som kycklingar kontinuerligt utsätts för på Kronfågels slakteri utanför Katrineholm.

Uppenbarligen är det inte endast det kycklingarna utsätts för som brister hos Kronfågel.

Med din hjälp kan Djurens Rätt påverka mest där det gör störst skillnad för flest individer. Vårt mål är en lagstiftning som fullt ut respekterar alla djurs rättigheter men tyvärr är det långt ifrån dagens verklighet. Samhällsförändring tar tid men med din hjälp så kan vi göra skillnad!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

27 september 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem