Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Frankrike förbjuder pälsdjursfarmer

Foto: Andrew Skowron

I Frankrike har ett förbud mot pälsdjursfarmer röstats igenom med stor majoritet. Med beslutet är Frankrike land nummer 18 i Europa som förbjuder uppfödning av djur för sin päls.

På en presskonferens den 29 september 2020 meddelande Frankrikes miljöminister Barbara Pompili flera stora förändringar i den franska lagstiftningen som gäller djur – landet skulle pälsdjursuppfödning, vilda djur på cirkus samt delfinarier.

Idag, den 18 november, röstades de nya reglerna igenom i Frankrikes parlament med stor majoritet – 332 röster för och endast 1 röst emot.

I dagsläget finns två pälsdjursfarmer kvar i Frankrike som berörs av de nya reglerna.

Diskussionen om ett förbud mot pälsdjursfarmer aktualiserades i Frankrike under sommaren 2020 då organisationen One Voice kunde avslöja grava missförhållanden de franska minkfarmerna. Djurens Rätt skickade den 21 september ett brev till den franska ambassaden i Sverige med en uppmaning att stänga ner landets pälsdjursfarmer.

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Hjälp oss förändra!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

18 november 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem