Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Glädjande besked: Kolmården stänger ner sitt delfinarium

Foto: Shutterstock

Kolmården meddelar idag att djurparkens delfinarium kommer att avvecklas med start 2022. Djurens Rätt har under flera decennier fört en dialog med djurparken och gläds åt att inga fler delfiner kommer att behöva växa upp i fångenskap på Kolmården.

I dagsläget har Kolmården 12 delfiner, varav 9 av dessa har levt hela sina liv instängda i delfinariet.

Djurens Rätt har länge uppmanat Kolmården att lägga ner sitt delfinarium och uppmuntrat människor att protestera till Kolmården. Vi har även haft återkommande möten med Kolmården med uppmaning att stänga ner delfinariet.

Det känns fantastiskt att Kolmården äntligen har fattat beslut om att avveckla sitt delfinarium. Delfiner i fångenskap lever i misär och kan inte utföra sina naturliga beteenden. Därför gläds jag åt att inga nya delfiner kommer att behöva födas upp instängda i Kolmårdens bassänger, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätt kommer att följa utvecklingen gällande var de 12 delfinerna tar vägen som idag lever sina liv på Kolmården.

Djurens Rätt arbetar aktivt för att alla djur ska ses som kännande individer med rätten till sina egna liv. Genom att bli medlem ser du till att vi tillsammans går närmare den visionen.

Linn Åkesson

Linn Åkesson | Kommunikationschef

9 mars 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem