Djurens Rätt
08 June 2018

Klimatsmart mat - vad är bästa strategin?

Seminarium under Almedalsveckan

Vi behöver mat, men dagens matproduktion ger upphov till allvarliga miljöproblem och bidrar inte minst till stora växthusgasutsläpp. Forskningen fokuserar allt mer på lösningarna på dessa problem och miljörörelsen ger dig information och verktyg för att kunna göra hållbara matval – och uppmuntrar politikerna att införa styrmedel som gynnar hållbar och klimatsmart mat. Under detta samtal får du lära dig om hur maten påverkar klimatet och strategier för att komma till rätta med problemet från en av Sveriges främsta forskare på området. Du får även veta mer om vad du kan göra för att minska din klimatpåverkan från maten och hur du kan engagera dig i frågan, från företrädare för den svenska miljörörelsen. Vi avslutar med att dela ut priset ”Almedalens klimatsmartaste mat” till den arrangör under Almedalsveckan jobbat bäst med att lyfta matens klimatpåverkan och själva bjudit på klimatsmart mat.

Medverkande

Fredrik Hedenus, senior mat- och klimatforskare, Chalmers tekniska högskola
Niklas Björklund, projektledare, PUSH Sverige
Alexandra Davidsson, generalsekreterare, Medveten Konsumtion
Per-Anders Jande, ordförande, Svensk mat- och miljöinformation
Frode Pleym, chef, Greenpeace i Sverige
Camilla Björkbom, förbundsordförande, Djurens rätt
David Kihlberg, tf chef klimat- och juridikavdelningen, Naturskyddsföreningen
Madeleine van der Veer, ansvarig för samhällspolitik, Världsnaturfonden WWF

Arrangeras tillsammans med Naturskyddsföreningen, WWF, Greenpeace, Medveten Konsumtion, Svensk Mat- och Miljöinformation, Vegonorm, PUSH Sverige, Fores, Carbon Cloud och Ekoguiden.

Länk till Almedalsveckans program

Dela: